AySe^^
Bayan Üye
Kahvaltı, beş çayı ve özel davet günlerinizde ikram edebileceğiniz ıslak börek tarifi Yüksek Topuklar’da! Adı; banyolu börek, ıslak börek, sulu börek gibi değişiklikler gösterse de tadının mükemmel olduğu garantili!
Malzemeler,
* 5 adet yufka
* 250 gram beyaz peynir
* Dereotu ( isteğe göre)
Üzeri için,
* 2 adet yumurta
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Tuz
* Çörek otu
* Su
Hazırlanışı,
1. Peyniri rendeleyip , dereotunu incecik doğrayın.
2. Kâsede peynir ve dereotunu karıştırın.
3. Yufkaları üçgen olarak şekilde 4 parçaya bölün.
4. Her bir yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan 1 yemek kaşığı koyun.
5. Rulo şeklinde sarıp gül böreği gibi ruloyu kendi etrafında döndürerek sarmal şekil verin.
6. Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın.
7. Hazırladığınız börekleri küçük bir fırın tepsisine sıkı sıkı dizin.
8. Tepsiye böreklerin üzerini geçecek kadar su ekleyin.
9. Tepsiyi buzdolabında yarım saat bekletin.
10. Sürenin sonunda tepsiyi dolaptan çıkarıp börekleri temiz bir bez üzerine dizin.
11. Böreklerin suyu süzülene kadar bekletin.
12. Fırın tepsisini yağlayıp börekleri aralıklı olarak dizin.
13. Ayrı bir kâsede yumurta, sıvıyağ ve bir miktar tuzu çırpın.
14. Karışımı böreklerin üzerine sürüp çörekotu serpin.
15. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Malzemeler,
* 5 adet yufka
* 250 gram beyaz peynir
* Dereotu ( isteğe göre)
Üzeri için,
* 2 adet yumurta
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Tuz
* Çörek otu
* Su
Hazırlanışı,
1. Peyniri rendeleyip , dereotunu incecik doğrayın.
2. Kâsede peynir ve dereotunu karıştırın.
3. Yufkaları üçgen olarak şekilde 4 parçaya bölün.
4. Her bir yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan 1 yemek kaşığı koyun.
5. Rulo şeklinde sarıp gül böreği gibi ruloyu kendi etrafında döndürerek sarmal şekil verin.
6. Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın.
7. Hazırladığınız börekleri küçük bir fırın tepsisine sıkı sıkı dizin.
8. Tepsiye böreklerin üzerini geçecek kadar su ekleyin.
9. Tepsiyi buzdolabında yarım saat bekletin.
10. Sürenin sonunda tepsiyi dolaptan çıkarıp börekleri temiz bir bez üzerine dizin.
11. Böreklerin suyu süzülene kadar bekletin.
12. Fırın tepsisini yağlayıp börekleri aralıklı olarak dizin.
13. Ayrı bir kâsede yumurta, sıvıyağ ve bir miktar tuzu çırpın.
14. Karışımı böreklerin üzerine sürüp çörekotu serpin.
15. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.