İskoç işadamları 'enerji'ye geliyor

buğlem

Bayan Üye
İskoç işadamları 'enerji'ye geliyor


2014'te referanduma gidecek İskoçya, Türkiye ile ticari ilişkileri geliştiriyor. Türk-İskoçya Ticaret Konseyi Başkanı Fırat, İskoç işadamlarının yatırım fırsatları için Türkiye'ye geleceğini söyledi

2014'te İngiltere'den ayrılmak için referanduma gitmeye hazırlanan İskoçya, Türkiye ile olan ekonomik ilişkileri yakınlaştırıyor. Ülkede iş yapan Fırat Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Vahap Fırat başkanlığında Türk - İskoçya Ticaret Konseyi kuruldu. Fırat, 2011'in son aylarında Ekonomi Bakanlığı'nın Türk Ticaret Konsolosluğu adıyla çalışmalara başlamasının ardından konsey kurma çalışmalarını hızlandırdıklarını dile getirdi. Fırat, İskoçya ile Türkiye arasındaki ticareti ilk aşamada 2-3 milyar daha artırmak için çalışmalara başlayacaklarını söyleyerek İskoçyalı işadamlarıyla Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görüşmek için mart ayında bir ziyaret gerçekleştireceklerini kaydetti.

RÜZGÂR ENERJİSİNE GELİYORLAR
Fırat, İskoç işadamlarınn Türkiye'deki enerji projeleriyle ilgilendiğini açıkladı. İskoçya'nın rüzgar enerjisi konusunda ciddi çalışmaları bulunduğun hatırlatan Fırat, martta yapılacak ziyarette Türk şirketlerle yenilenebilir enerji konusundaki fırsatların görüşüleceğini söyledi. Fırat, İskoç enerji şirketlerin çöpten enerji üretimi konusuyla da ilgilendiğini anlattı. Türk işadamlarını da İskoçya'da iş yapmaya davet edeceklerini söyleyen Fırat, "Halihazırda Diyarbakır'dan trafo, Kayseri'den ise raf sistemleri ihracatı gerçekleştiriliyor. Biz İskoçya'daki Türk işadamlarının da varlığını artırmak istiyoruz" diye konuştu. Fırat, İskoç viskisinin ambalaj ve kartonunu Türkiye'de üretmeye talip olduklarını belirterek Türk Ticaret Konsolosluğu gibi resmi bir kurumun açılmasının da işadamlarına güven vereceğini kaydetti.

GAYRİMENKUL SATACAK
İskoçların mütekabiliyetten yararlanabildiğine ve geçmiş yıllarda Türkiye'nin güney sahillerinden ciddi alımlar yaptığına da hatırlatan Fırat, "Ancak bir dönem yabancılara satışın yasaklanması ve bazı şirketlerin taahhütlerini yerine getirmemesi nedeniyle güvenleri kırılmış durumda. Gelişen ekonomik ilişkilerle birlikte bu güveni yeniden sağlayarak İskoçlara gayrimenkul satışlarını artırma hedefindeyiz" diye konuştu. Fırat, İskoçların en çok Didim bölgesini tercih ettiklerini de sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLERE % 20 İNDİRİM
Türk öğrencilerin İskoçya'da ERASMUS programlarına da kabul edildiğini anlatan Fırat, ayrıca dil öğrenmek için gelmek isteyen Türkler için de Edinburgh'un dört büyük dil okuluyla anlaşma yaptıklarını, bu okulların Türk öğrencilere yüzde 15-20 arasında indirim yapacağını da açıkladı.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst