LoKuMuM<3
Bayan Üye
Malzemeleri
1 Adet Yumurta
1 Adet Dana İşkembesi
1 Yarım Limon
2 Diş Sarımsak
1 Adet Sirke
1 Tutam Tuz
Hazırlanışı
Yarım kilo dana kemiğini kaynatalım, köpüklerini delikli bir kepçe ile alalım. İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atalım. Yumuşacık oluncaya dek kaynatalım. Pişince kemikleri çıkarıp, atalım. Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyalım. Bir kaseye iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı soğuk su koyup bulamaç haline gelinceye kadar karıştıralım. Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave edelim ve doğradığımız işkembelerle beraber et suyuna katıp pişirelim. İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alalım. Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya ilave edelim. Bir yemek kaşığı tereyağı eritin, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirelim. 3-4 diş ezilmiş sarımsağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis edelim.
1 Adet Yumurta
1 Adet Dana İşkembesi
1 Yarım Limon
2 Diş Sarımsak
1 Adet Sirke
1 Tutam Tuz
Hazırlanışı
Yarım kilo dana kemiğini kaynatalım, köpüklerini delikli bir kepçe ile alalım. İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atalım. Yumuşacık oluncaya dek kaynatalım. Pişince kemikleri çıkarıp, atalım. Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyalım. Bir kaseye iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı soğuk su koyup bulamaç haline gelinceye kadar karıştıralım. Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave edelim ve doğradığımız işkembelerle beraber et suyuna katıp pişirelim. İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alalım. Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya ilave edelim. Bir yemek kaşığı tereyağı eritin, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirelim. 3-4 diş ezilmiş sarımsağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis edelim.