iPad’de Apple Hesap Bilgilerini Değiştirme

NewCS

Kayıtlı Üye
Anlatım Alıntıdır...

Apple Kimliklerini (Apple ID) bu yazıda detaylı anlattığımız gibi Kredi Kartsız (None) olarak almış kullanıcılarımızdan sık sık “Hesabımı nasıl Kredi Kart’lıya çevirebilirim? Yoksa bir Apple Kimliği daha mı açmam gerekiyor?” soruları geliyor.

Ya da bazen tam tersi, “Hesabımı nasıl Kredi Kartsız’a çevirebilirim?” tarzında sorular geliyor.

Ben de bu vesileyle iPhone, iPad, iPod Touch ve hatta iTunes’ta, Kredi Kart ayarlarımızı ve dolayısıyla da hesap bilgilerimizi nasıl değiştirebileceğimizi paylaşayım istedim.

iPhone veya iPad’de
, hesap bilgilerimizin bulunduğu ekran ulaşmanın birkaç yöntemi var.

Fakat en kolayı Ayarlar menüsü altındaki Store seçeneğine tıklayınca karşımıza çıkan Apple Kimliği seçeneğine tıklamak. (Bu ekranda o an cihamızda aktif olarak kullandığımız Apple Kimliğimiz yer alır.)

iphoneturkey_biz_account_edit_01.png

Not: Bu yazıda detaylıca anlattığımız gibi cihazımızda birden fazla Apple Kimliği kullanabiliyoruz ve de yukarıdaki “Store” menüsünden hesaplarımız arasında geçiş yapabiliyoruz.

Fakat birden fazla Apple Kimliği
, genelde farklı ülke store’ları için kullanılıyor. Kredi Kart değişikliği için ise yeni bir hesap açmamıza gerek kalmıyor.

Apple Kimliğimize tıkladıktan sonra açılan menünden de “Apple Kimliğini Göster” seçeneğine tıklıyoruz.

Bu da karşımıza apple id isminden şifremize
, aboneliklerimizden (subscriptions) kredi kartı bilgilerimize kadar hesabımızla ilgili her türlü tüm bilgiyi değiştirebileceğimiz bir ekran çıkarıyor.

iphoneturkey_biz_account_edit_02.png

Bu ekrandayken örneğin “payment info” seçeneğine tıkladığımızda da
, eğer daha evvel hiç (None) girmemişsek bir kredi kartı seçip tanımlayabiliyoruz.

iphoneturkey_biz_account_edit_04.png

Ya da daha evvel Kredi Kartlı olan hesabımızı
, “None” seçeneğini işaretleyerek kredi kartsıza çevirebiliyoruz.

Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra da sağ üst köşedeki “Done” (Bitti) seçeneklerine tıklayarak değişikliklerimizi yapıyoruz ve hesap ekranından çıkıyoruz.

Yazının başında belirttiğim gibi yukarıdaki hesap ekranına App Store uygulamasından ulaşılabiliyor.

Örnek olması için aşağıda
, iPad’deki App Store ekran görüntüsü paylaştım.

iPhone’da da App Store uygulamasının “Featured” menüsünün en altında yer alan “account” seçeneğine tıklayarak bu ekrana ulaşabiliyoruz.

iphoneturkey_biz_account_edit_ipad_06.png

Ayrıca hesap bilgilerimizi değiştirmek için bilgisayarımızdaki iTunes’u da kullanabiliyoruz.

Bunun için de yapmamız gereken
, iTunes’a hesabımızla giriş yapmışken “Store” menüsünden “View My Account” seçeneğine tıklamak, ya da iTunes’ta sağ üst köşede yer alan hesabımızın üzerine tıklamak.

iphoneturkey_biz_account_edit_itunes_07.png

iTunes’taki hesap bilgileri ekranının diğerlerinden en büyük farkı da fazladan “Purchase History” (Satınalma Geçmişi) seçeneğini barındırması.

Bu sayede Apple Kimliğimizle ne zaman ne almış geriye dönük olarak kolayca görebiliyoruz.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri