Internet hastalığından nasıl kurtulacağız?

' Kontes..

Bayan Üye
İNTERNET HASTALIĞINDAN NASIL KURTULACAĞIZ?

Günümüzün hastalığı internet artık bir bağımlılık haline geldi. İşte sizinde bu bağımlılıktan kurtulup daha sağlıklı bir gün yaşamanız için öneriler.
1. İnternet kullanımı ile ilgili hedefler belirlemek; örneğin haftada 30 saat internete giriyorsanız bunu kademeli olarak azaltmak. İlk seferinde 30 dan 25 saate inmek ve bu kullanımı da bir çizelge ile düzenlemek.
2. İnternete her gün girilen saatlerin değiştirilmesi hatta tam zıt saatlerde internete girmek.

13-09-2011-gunumuzun-hastaligi-internet-artik-bir-bagimlilik-haline-geldi.-peki-bu-hastaliktan-nasil-kurtulacagiz.jpg

3. Saatleri sınırlamak; örneğin 8:30 da işe gitmek için evden çıkyorsa 7:30 da bir saatliğine internete girmek.
4. İnternetten çıkmayı hatırlatacak gerçek bir alarm kullanmak.
5. İnternetin yoğun olarak kullanılan bazı uygulamalrını kullanmamak; Örneğin internetteki oyun sitelerine bağımlı olan kişi bu uygulamayı kullanmayarak sadece e-maillerini kontrol ederek diğersitelere girebilir.
6. Alternatif etkinlikler bulma; internete bağlanmayı düşündüğü zamanlarda yapabileceği kitap okumak, arkadaşlarla buluşmak, yürüyüş yapmak, bisiklete binmek vb. gibi aktiviteleri gerçekleştirme.
7. Her hafta internet nedeniyle ihmal ettiği işlerden birini yapıyor olmak.
8. Psikolog ve psikiyatr desteği alarak uygun olan psikoterapi yöntemlerinin uygulandığı görüşmelere katılmak.

---> Internet hastalığından nasıl kurtulacağız?

işsiz boş insan ne yapabilir ki, internette takılır, işi olsa internette vakit ayıramıyacaktır.

Ama işi olduğu halde internette takılanlar var bağımlı olmuşlar artık :)

19 saat nette kalıyorum üstteki yazanları uygulasam iyi olur aslında.

İşe güce bakmıyo bağımlılık yaptı mı yapıyo

valla ben tam 19 ay girmeyerek rekor kirdim arkadaslar,
kitap okuyarak bu sorunu cozebilirsiniz

İşe güce bakmaz, telefondan bile girersin yeter ki iste, aşırısı hastalık.

Şimdi internet yaşam alanı bıcımı (:) cok fazla bağımlıyim rahatsızım bu durumdan da ama bu uygulamalar etkıler mı bılmem .tesekkurler :)

İNTERNET HASTALIĞINDAN NASIL KURTULACAĞIZ?

İşin aslı Kurtulamayacaksanız yakalandıysanız.

Ama yakalandıysanız. Zamanla geçiyorsa emin olun zaten hasta değilsiniz demektir...

Bakın şimdi benim analizlerime.

1. İnternet kullanımı ile ilgili hedefler belirlemek; örneğin haftada 30 saat internete giriyorsanız bunu kademeli olarak azaltmak. İlk seferinde 30 dan 25 saate inmek ve bu kullanımı da bir çizelge ile düzenlemek.

Benim gibi günde 12 saat giriyorsanız işe yaramaz.

2. İnternete her gün girilen saatlerin değiştirilmesi hatta tam zıt saatlerde internete girmek.

Fark etmiyor bi o kadar da geç saatlerde giriyorsunuz

3. Saatleri sınırlamak; örneğin 8:30 da işe gitmek için evden çıkyorsa 7:30 da bir saatliğine internete girmek.

İşe yaramaz tatmin etmeyebilir.

4. İnternetten çıkmayı hatırlatacak gerçek bir alarm kullanmak.

En etkili alarm annedir. O bile işe yaramıyor bazen.

5. İnternetin yoğun olarak kullanılan bazı uygulamalrını kullanmamak; Örneğin internetteki oyun sitelerine bağımlı olan kişi bu uygulamayı kullanmayarak sadece e-maillerini kontrol ederek diğersitelere girebilir.

Canı sıkıldıktan sonra zaten girmez bir daha. Ama bağımlı olan zaten bıseylerle ılgılenıyor demektır.

6. Alternatif etkinlikler bulma; internete bağlanmayı düşündüğü zamanlarda yapabileceği kitap okumak, arkadaşlarla buluşmak, yürüyüş yapmak, bisiklete binmek vb. gibi aktiviteleri gerçekleştirme.

En etkilisi arkadaşla buluşmak.

Gerisini erteleyebilirsiniz.

7. Her hafta internet nedeniyle ihmal ettiği işlerden birini yapıyor olmak.

Etki etmez

8. Psikolog ve psikiyatr desteği alarak uygun olan psikoterapi yöntemlerinin uygulandığı görüşmelere katılmak.

İşe yaramaz beni çok götürdüler.

Doğruyu söyleyim mi ?

Eğer benim gibi sizlerde daha 6. sınıfa giderken babanızdan dayak yiyerek internet kafelerden cıkarılıyorsanız yapılacak bısey yok. Internetı sadece sızın hayrınıza kullanmanızı onerebılırım. Ticaret yapabılırsınız ama kurtulamazsınız, kurtulmaya calısırsanız telefona yönelirsiniz.

Eğer bırakabiliyorsanız bağımlı değilsiniz demektir.

Günde 4-5 saat ile bağımlı olmazsınız.

Anneniz babanız ne zaman yanına çağırdığında oflayarak gidiyorsanız,

Birisi bilgisayarı kapatınca deliye dönüyorsanız,

Aileniz benim gibi şu an içerde otururken siz hala burada kıçınızı düzeltmekle uğraşıyorsanız

ve daha onlarca benzer olaylar varsa.

Geçmiş olsun : )

Benimle arkadaş olmaya ne dersiniz :p

forumlara uye olmuyordum o yuzden. forumlar beni bagimli yapiyor. forumlar olmayinca canim SIKILIYOR pek birseye bakmiyorum. o yuzden 2 sene kadar filan hic uye olmadim :) sonra burasi...

banada gecmis olsun birazicik...

internete girmesem bile internetin calisacagini bilecegim. internet calismiyorsa internete girmesem bile cok huzursuz oluyorum, sabahtan aksama kadar bile olsa ugrasip illa yapacagim... yoksa uyku uyuyamam :)

derim hep bakmayayim ama calistigini bileyim.

Geçmiş olsun melihhhhh hahaha

Valla boşa durmuyorum boşa dursam üzülürdüm de xD

Benim bir amacım var paramı da kazanıyorum zevkimi de alıyorum xD

forumlara uye olmuyordum o yuzden. forumlar beni bagimli yapiyor. forumlar olmayinca canim SIKILIYOR pek birseye bakmiyorum. o yuzden 2 sene kadar filan hic uye olmadim :) sonra burasi...

banada gecmis olsun birazicik...

internete girmesem bile internetin calisacagini bilecegim. internet calismiyorsa internete girmesem bile cok huzursuz oluyorum, sabahtan aksama kadar bile olsa ugrasip illa yapacagim... yoksa uyku uyuyamam :)

derim hep bakmayayim ama calistigini bileyim.

: )

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri