İnsan ÖZGÜR müdür?

^monaLİSA_!

Bayan Üye
özgürlük insanın her istediğini yapması demektir.
anca bazı sosyo-politik olaylar karşısında üretilmiş bir görüş olan :
"özgürlük;insanın başka insanların özgürlüğünü kısıtlamıyacak şekilde hareket etmesidir." düşüncesi gayet saçma ve bayağıdır.

İNsanın tam anlamıyla özgür olabilmesi için dünyada tek olması gerekir fakat bu şart da sağlandığı zaman özgürlük kavr******* bahsetmek olanaksızdır.

---> İnsan ÖZGÜR müdür?

"özgürlük;insanın başka insanların özgürlüğünü kısıtlamıyacak şekilde hareket etmesidir." düşüncesi gayet saçma ve bayağıdır.
Bence tamamen böyle düşünmek saçmalıktır. Bir insan, bir insanın üstünde duygusal anlamda baskı, maddi anlamda baskı v.s yapmadığı sürece, o insan kendini özgür düşündüğü ve bunu uygulamaya başladığı sürece özgürdür.

---> İnsan ÖZGÜR müdür?

Özgürlük evet her istediğini yapabilmek..

Lakin ben olaya şu açıdan bakıyorum..
Benim gözümde,özgürlük halk içindeki gibi anne baba,koca baskısından ibaret değil...
Elbette bunlar da özgürlük kavramının içinde ama düşünceme göre bir de duygular var.
Duyguların esareti altında hareket etmek bana göre özgürlüğe girmez...

Yani her istediğini yapabilmek cümlesini irdelediğim zaman,,duyguların yönlendirilmesiyle yapılanlar bana göre hiç özgürce değil..

Duygu ve Mantık... Mantığın önderliği ile yapılanlar özgürlüktür...Duyguların ''ESARETİ'' altında ''ÖZGÜRLÜK'' kavramı olmaz..

Aldığın kararları baskı altında kalmaksızın mantığınla ve sorgulanmazcasına aldığın zaman özgürsün demektir..

---> İnsan ÖZGÜR müdür?

yukarıdaki arkadaşa katılıyom

---> İnsan ÖZGÜR müdür?

her insan özgürdür ama bazı sebeplerden dolayı özgürlüğümüz kısıtlanıyor

---> İnsan ÖZGÜR müdür?

Hoş... Devlet bile ciddi anlamda özgürlüğümüze prangalar vururken,,birey olarak özgür olabilmek mümkün mü ki_?

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri