insan ne ile yaşar?

^monaLİSA_!

Bayan Üye
--------------------------------------------------------------------------------

''İnsan Neyle Yaşar?'' anatemasıyla İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası İstanbul Bienali, 12 Eylül’de başlıyor.Katılmayı çok arzuladığım halde malesef ki katılamıyorum ancak burdan hareketle aklıma takılan bi' soru oldu:

”İnsan Neyle Yaşar?”

_suyla-yiyecekle
_inançla
_umutla
_aşkla
_korkularıyla
_sevgiyle
_hayalleriyle
_ölüm gerçeğiyle!
_şerefi,onuruyla
_ahlakıyla
_parayla
_hırsla

liste uzar gider
insanı hayata bağlayan, yaşatan bu ve benzer unsurlar vardır.
Siz neyle yaşarsınız?
Ne/neler olmazsa hayatınızda, yaşamınız anlamsızlaşır,içi boşalıp,hayatta kalmak adına yapıp-ettiklerininiz değeri tükenir.

Ya da bu konuda genellemeye varılabilir mi,
tüm insanlar için ortak bir yaşama sebebi var mıdır?
İnsana hayatı yaşanılır kılan temel ve genel unsur nedir?
bir genelleme yapamıyorsak eger kişisel olarak sizi yaşatan nedir?neyle hayat bulursunuz?

---> insan ne ile yaşar?

bence insan sevgisiyle,inancıyla ,umuduyla ,korkularıyla ,ahlakıyla ,ölüm gerçegiyle ,şerefiyle ,onuruyla ,hırsıyla ,pişmanlıgıyla ,ile yaşar.....

selametle kal...

---> insan ne ile yaşar?

Nefes ile... S:

Fizyolojik ihtiyaçlar,yeme-içme,uyku olduğu için zaten,,bunlar insanı yaşama bağlayan etkenler arasında olmamalı...

Kendi adıma... Bu dünya da bulunma sebebimi kavrayabildiğim için ve yaşamak da bu dünya da bulunmak anlamına geldiğine göre,,beni bu dünyaya gönderene,yaşam şartlarımı oluşturup ihtiyaçlarımı verene en iyi şekilde kulluk edebilmek adına ''inancımla'' yaşarım...

Tüm insanlar için ortak bir yaşama sebebi olduğu kanısında değilim..

Bu konuda genelleme yapılamayacağını düşünüyorum...

Her insanın yaşama bakış açısı farklı olduğundan bu sorunun cevabını göreceli olarak görüyorum..

Benim için inançtır yaşamak...Bir başkası için gezmek,eğlenmek,hayata boşvermişlik olabilir...Bilakis bir kısmını yaşatan ise,,ütopik umutları ve bunları sıkı sıkı elleriinde tutmasıdır...Belki bir kısmını yaşatan, o müthiş duyguya (aşka) tutkuyla bağlanmaktır... Belki de bir çoğu hedonisttir..
Bilinmez.

---> insan ne ile yaşar?

Nefes ile... S:

Fizyolojik ihtiyaçlar,yeme-içme,uyku olduğu için zaten,,bunlar insanı yaşama bağlayan etkenler arasında olmamalı...

Kendi adıma... Bu dünya da bulunma sebebimi kavrayabildiğim için ve yaşamak da bu dünya da bulunmak anlamına geldiğine göre,,beni bu dünyaya gönderene,yaşam şartlarımı oluşturup ihtiyaçlarımı verene en iyi şekilde kulluk edebilmek adına ''inancımla'' yaşarım...

Tüm insanlar için ortak bir yaşama sebebi olduğu kanısında değilim..

Bu konuda genelleme yapılamayacağını düşünüyorum...

Her insanın yaşama bakış açısı farklı olduğundan bu sorunun cevabını göreceli olarak görüyorum..

Benim için inançtır yaşamak...Bir başkası için gezmek,eğlenmek,hayata boşvermişlik olabilir...Bilakis bir kısmını yaşatan ise,,ütopik umutları ve bunları sıkı sıkı elleriinde tutmasıdır...Belki bir kısmını yaşatan, o müthiş duyguya (aşka) tutkuyla bağlanmaktır... Belki de bir çoğu hedonisttir..
Bilinmez.

Harikasın.. KesinLikLe KatıLıyorum.. KeLimesi KeLimesine Noktası VirgüLüne Kadar Hemde.

---> insan ne ile yaşar?

Tolstoy'un böyle bir qitabı var..ßence..

İnsanın yaşaması için birşeye gerek yoqtur..

Çünkü ahlaq olsa, ahlaqsızlar var yaşıyorlarda, sevgi, nefret dolu qişiler yaşıorlar..:)

---> insan ne ile yaşar?

Baslığı görünce aklıma Tolstoy geldi.. Kitabı cok hostu :)

Bence inanclarıyla yasar..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri