İngilizce Kelimeleri Kalıcı Olarak Öğrenmenin Üç Temel Kuralı

RaPizM^^

Bayan Üye
İngilizce Kelimeleri Kalıcı Olarak Öğrenmenin 3 Temel Kuralı


Bugünkü mini kursumuzda size yabancı kelimeleri öğrenmenin hiç de zor olmadığını ispat edeceğim. Doğru ve etikin teknikleri bilir ve kullanırsanız bu işin çok kolay olacağını göreceksiniz.
Ayrıca hemen "Yine kurallar ve teoriden mi bahsedeceksiniz?" diyerek sabırsızlandığınızı belli etmeyin. Merak etmeyin bugün size hem İngilizce kelimeleri kalıcı olarak öğrenmenin üç temel kuralını açıklayacağım hem de bu üç kuralı bizzat kullanarak İngilizce kelimeler de öğreteceğim. Ayrıca öğreteceğim kelimelerin TOEFL KPDS ve birçok İngilizce yeterlik sınavlarında çok sıkça sorulan kelimelerden olması ilginizi biraz daha çekecek sanırım.
Neyse hemen konumuza girelim. Size vereceğim üç temel kural basit gibi görünebilir. Ancak bu üç kuralı kullanır ve uygularsanız çok etkin teknikler olduklarını göreceksiniz. İşte kurallar;
KURAL-1) İnsanlar genel olarak gördüklerini duyduklarına oranla daha kolay hatırlamaktadır.
Çoğu insanın daha önce tanıştığı bir insanın yüzünü hatırladığı halde neden ismini hatırlayamadığını hiç düşündünüz mü?
Ben hemen cevap vereyim. Çünkü yüzleri görürsünüz isimleri ise duyarsınız. Bu sebepten dolayı daha çok yüzleri hatırlar isimleri ise hatırlayamazsınız. İşte birinci kural bu gerçeği söylüyor.
Birinci kuralı yabancı kelime öğrenme ile ilişkilendirirsek; öğrendiğiniz yabancı kelimeyi bir şekilde görülecek hale getirmelisiniz. Nasıl mı? Bunu aşağıda öğreneceğimiz yeni kelimelere uygulayarak göreceğiz.
KURAL-2) Bu kuralı açıklamadan önce California Görme Merkezinde yapılan bir deneyden bahsetmek istiyorum.
Görme sırasında bildiğiniz gibi gözlere gelen görüntü elektriksel sinyaller şeklinde beynin arka tarafındaki görme merkezine iletilerek görme sağlanmaktadır. Yani görme beyinde bir elektriksel faaliyet şeklinde gerçekleşmektedir. Bugünkü teknolojik imkanlar sayesinde beyindeki bu elektriksel faaliyetler ölçülebilmektedir.
California Görme Merkezinde "gerçek görme" ile " hayali olarak görme" arasındaki ilişki üzerine birçok deneyler yapılmıştır. Örneğin deneklere bir kristal cam bardak gösterilmiş ve bu görme sırasında beynin arka tarafındaki görme merkezinde oluşan elektriksel faaliyet kaydedilmiştir. Daha sonra deneklere gözleri kapalı olduğu halde aynı kristal bardağı hayali olarak görmeye çalışmaları söylenmiştir.
Yapılan ölçümlerde her iki durumda da beynin görme merkezinde oluşan elektriksel faaliyetlerin benzer olduğu görülmüştür. Hayal gücü çok iyi olanlarda bu benzerlik hemen hemen aynı olarak ölçülmüştür. İkinci kural bu deney bulgularına dayanmaktadır. İşte ikinci kural;
"Beyin üzerinde yaptığı etki açısından gerçek görme ile hayali görme arasında çok büyük bir fark yoktur."
KURAL-3) Aslında bu kuralı bir önceki mini kursta öğrenmiştik;
"Hafıza ilişkileri kurulan olaylar ve bilgiler daha kolay hatırlanmaktadır."
Şimdi bu üç kuralı birleştiren bir sonuç çıkarıyorum;
İnsanlar gördüklerini daha kolay hatırlıyorsa öğreneceğim yabancı kelimeleri önce "görsel" hale getiririm. Gerçek görme ile hayali görme arasında bir fark yoksa kelimeleri temsil eden görsel resim veya olayları hayal gücümü kullanarak zihnimde canlandırırım. Böylece bu olayları gerçekten görmüş gibi beynimi etkilerim. Bir de yabancı kelimeyi temsil eden görsel resim veya olayla yabancı kelimenin "anlamı" arasında bir ilişki kurarım. Böylece işlem tamam demektir. Bu işlemleri "Görsel Hatırlatıcılar" ve "FHT Kartları" diye adlandırdığım bir teknikle bir arada kullanacağız.
Dikkat ederseniz bu üç kuralda öğrenmenin içine şekil resim ve hayal gücü gibi faktörler de katılarak beynin sağ lobu da aktif olarak kullanılmaktadır.
Peki bu üç kural acaba bu kadar etkili mi? İsterseniz bunun cevabını bir uygulama içinde birlikte görelim.

Bu mini kursta size yabancı kelime öğreniminde mutlaka kullanmanız gereken üç temel kuralı ve özellikle "Görsel Hatırlatıcılar" ve "FHT kartları" tekniğini verdim. Bundan sonra öğreneceğiniz tüm yabancı kelimelerde bu temel kuralları kullanınız.
Bu temel kuralların uygulanmasıyla ilgili hala terddüt içinde olabilirsiniz. Hatta bu mini kursta verilen hafıza ilişkileriyle ilgili örnekleri incelediğinizde "Çoğu kelimeye bu teknikleri uygulamak mümkün değil bu bölümde verilen örnekler özel olarak seçilmiş" diye düşünüyor olabilirsiniz.
Bu şekilde düşünenler arasındaysanız ve tekniklerle ilgili daha fazla şeyler öğrenmek istiyorsanız size "Accelerated Word Memory Power" setimizi incelemenizi öneriyorum. Bu seti incelediğinizde yanlış düşündüğünüzü fark edeceksiniz.
"Accelerated Word Memory Power" setinde öğretilen tüm kelimelerin "görsel hatırlatıcılar"ı hazır olarak sunulmakta ayrıca "FHT kartları" da basılmış olarak verilmektedir. Hızlı ve kolay yabancı kelime öğrenmek için gerekli ipuçlarının ve metotların tamamını "Accelerated Word Memory Power" setinde bulabilirsiniz.
Bu mini kursta öğretilen yabancı kelime öğrenme tekniği sette sunulan sadece bir tekniği içermektedir. Şüphesiz bu teknikte dikkat edilmesi gereken daha birçok önemli husus vardır. Kurulacak hafıza ilişkisi herhangi bir ilişki değildir. Kurulacak bu ilişkilerde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Sette bu hususlar detaylı olarak örneklerle öğretilmektedir.
Sette ayrıca hızlı ve kalıcı yabancı kelime öğrenilmesinde kullanılan "telkin yöntemi " "fiziksel tepki yöntemi" "ışınsal kelime ağları" ve "sistematik tekrar" gibi birçok teknik de işin içine katılmaktadır. "Accelerated Word Memory Power" setinde verilen teknikleri öğrendiğinizdeyıllarca tarlasını sabanla süren bir kişinin traktörle tanışması gibi kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz.
Set genel olarak hızlı ve hafızada kalan yabancı kelime öğrenme şeklinin nasıl olması gerektiğini tam olarak öğrettiği gibi bu teknikleri TOEFL KPDS ve İngilizce yeterlik sınavları gibi imtihanlarda en çok çıkan yüzlerce kelimeye de bizzat uygulamasını içermektedir.
Sette öğretilen teknikler Pamela J. Sharpe'ın "BARRON'S TOEFL" adlı eserinde verilen İngilizce yeterlik sınavlarında en çok sorulan kelimeler listesine uygulanmıştır. Seti tam olarak takip ettiğinizde kullanabileceğiniz ilave yeni İngilizce kelime adedinin 1000'in üzerinde olduğunu göreceksiniz.

Eminim şimdi de gelecek mini kursu merak ediyorsunuz. İsterseniz birkaç soru ile size biraz ipucu vermeye çalışayım. Beyninizin zaman zaman bir kalıba girip onun dışına çıkamadığını hiç farkettiniz mi? Peki beyninizin içinde bulunduğu kalıpların farkına varmak ister misiniz? Matematiksel yaratıcı düşünme ve yaratıcı problem çözme teknikleri ilgi alanınız içine giriyor mu? Cevabınız evet ise bir sonraki mini kursumuzu kaçırmamanızı tavsiye ediyorum.
 
---> İngilizce Kelimeleri Kalıcı Olarak Öğrenmenin Üç Temel Kuralı

Benim ingilizce kelimeleri öğrenmemde hep bir problem olmuştur.Öğrendiğim her kelimeyi en fazla 1 ay içinde unutuyorum.Ne zaman çeviri yapsam yanımda bir sözlük oluyor malesef.Sanırım bu konuda berbatım ): Ama iyi olabileceğime de inanıyorum,aynen burda yazılan kurallara uymaya çalışıyorum,umarım en kısa zamanda sonuç verir. İngilizce kelimeleri öğrenmekte zorluk çeken herkes Allah sabır versin.
Paylaşım için çok teşekkürler..
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst