İncir Reçelli Çörek

Hestia

Bayan Üye


MALZEMELER
5 Su bardağı elenmiş un
1 Su bardağı tozşeker
100 gr margarin
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
30 gr yaş maya
1 Tutam tuz
1 Adet limon kabuğu rendesi
20 Adet incir reçeli tanesi
üzerine
Margarin
Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Mayayı 1 sı bardağı sıcak süt ile eritin.
Bir süre kabarmasını bekleyin.
Unu, şekeri, margarini, yumurtaları,
tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.
Limon kabuğu rendesini de ekleyin.
Gerekirse 1-2 çorba kaşığı daha un ekleyin.
Hamuru yoğurduktan sonra üzerine
nemli bir örtüp, 2 saat mayalanmasını bekleyin.
2 Kat kabaran hamurdan parçalar koparın.
Yuvarlayıp, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun.
Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
Her birinin üzerine bir parça margarin koyun.
200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

AFİYET OLSUN

 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst