İnanmayanlar Bu Mutlulukları Bilmezler

Tarquin

Kayıtlı Üye
İnsan hayatı boyunca çeşitli mutluluklar yaşar, dünya hayatı ile ilgili mutluluklar hemen herkeste aynı görülür. Ben size inanan insanların yaşadıkları mutlulukları kendim nasıl yaşıyorum anlatmaya çalışacağım...

* Bazı olaylarda, bunu kimseye söylememene rağmen Allah`ın yanında olduğunu hissetmek,
*Birisine dini, Allah`ı anlatırken onun ahiretine etki edebileceğini ve onu kurtarabileceğini hissetmek,
*Herhangi birisinin senin anlatıklarınla veya yazdıklarınla dine daha sıcak bakması ve kulluk vazifelerini yerine getirmeye başlaması,
*Ahireti düşünmek ve cenneti hayal etmek,
*Sevdiklerinle beraber cennette sonsuza dek yaşama hayali,
*Arkadaşlarınla yaptığın din üzerine sohbetler,
*Allah rızasını kazanmak için yaptığın herhangi birşey,
*Birinin sana Allah razı olsun demesi,
*Cuma namazında bir arkadaşınla karşılaşmak,
*Daha önce hiç kimsenin namaz kılmadığını tahmin ettiğin bir yerde namaz kılmak,
*Namaz vaktine son saniyede yetişmek,
*İftar sofraları,
*Her zamanki gibi sıkışık trafikte, insanların iftar vakti ekmeğini suyunu paylaşması.
*Hac ca gittiğin zaman bilhassa o ilk anki duyguların,
*Hac gibi bir borcu ödemenin verdiği haz,
*Malından kazancından vererek hem Allah`ın dediğini yapmak hemde karşındakini mutlu etmek,
*İnsanların tıpkı Allah`ın dediğigibi seni dini yaşıyorsun diye kınamaları,
*Allah`ın Kitabında anlattığı müslüman ve mümin tarifine uyman,
*Allah`ın ayetlerini ve delillerini dünyada gözlemlemek (arının bal yapması, yağmurun yağması gibi)
*Bir sevdiğin veya yakının öldüğünde onun bütün acısını çekmene rağmen inançlı olarak öldüğünü bilmek,
*Karşına çıkan zorlukların imtahan olduğunu bilmek ve sonucunu almak,
*Müslüman bir ülkede yaşamak ve ezan sesini duyabilmek (bilhassa yurt dışındayken bunu çok hissettim)
*Sevdiğin birinin namaza başladığını duymak,
*Herşeye Allah`ın adıyla başlamak ve bunu diyenleri duymak,
*İnanan kardeşini sevmek, senin ona onun sana kin tutmayacağını bilmek,
*Yaşadığın hayal kırıklıklarını ve üzüntüleri Allah`ın verdiği sabırla bertaraf etmek,
*İnanan bir insanın senin için dua etmesi, senin de onun için dua etmen,
*Sevgilinle, eşinle Allah`ı, dini konuşabilmek.
*Kuran`ı her okuduğunda yeni birşeyler öğrenmek,
*Kuran`la ilgili araştırma yapmak, bir arkadaşnın bunu yaptığını bilmek,
*Dünyadaki güzelliklere Yaratıcının bunları nasıl yaptığını ve muaazamlığını hissederek bakmak,
*Haramlara Allah istemediği için girmemek...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri