Imtihan da Degilmiyiz

'hayaL

Bayan Üye
Cenab-i Hak buyuruyor:

"Andolsun ki, sizi biraz korku ve aclik; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile imtihan ederiz… (Ey Rasulüm!) Sabredenleri müjdele!..” (Bakara, 155)

Rasulullah (sav) buyurdular:

"Allahü Zü'l-Celal Hazretleri, bir kula bir musibet veya daha fazlasini vermisse, ancak bu musibet sebebiyle afvedecegi günahi veya yine bu musibet sebebiyle ulastiracagi bir dereceyi vermek gibi iki haslet icin vermistir." (Ramuzu'l-Ehadis)

Hz.Musa, Tur-i Sina'ya giderken yolu üzerinde bir sahsa rastladi. O sahis Hz. Musa'ya:

"–Ey Kelimullah! Bir hacetim var; ne olur, Tur-i Sina'da Rabb'ime niyaz eyle de kabul buyursun!..” dedi.

Hz. Musa:

"–Hacetin nedir? Söyle de ona göre dua eyleyeyim…" deyince o kisi:

"–Ey Allah'in Peygamberi! Bu, benimle Rabb'im arasinda bir sirdir." dedi.

Vaktaki Musa (as) Tur-i Sina'ya vardi, Rabb'iyle konustu ve o kisinin de haceti icin dua eyledi. Cenab-i Hakk da bu duayi kabul buyurdugunu kendisine bildirdi. Buna sevinen Hazret-i Musa, bu müjdeyi vermek icin dönüste o kisiye rastladigi yere ugradi. Bir de bakti ki, canavarlar onu öldürüp parcalamis! Bu hale son derece taaccüb etti ve:

"Ya Rabb! Bu nasil bir sirdir? Onun hacetini kabul eylemistin?" diye niyazda bulundu.

Bunun üzerine Cenab-i Hakk, kendisine söyle buyurdu:

"–Ey Musa! O kulum benden öyle bir manevi makam istedi ki, kendi gayret ve amelleriyle arzusuna nail olmasi asla mümkün degildi. Bunun icin ona görmüs oldugun iptilayi verdim. Böylece onu, bu iptila ile indimde arzu ettigi makama yükselttim."

( Muhabbetteki Sir)

Ya Rabbi
Ümmet-i Muhammed'i her türlü bela, afet, musibet, azap ve gazabindan muhafaza eyle... Rahatlik ve darlik zamanlarinda cümlemizi havf ve reca halinde sabredip ilahi mükafatlarina nail olan bahtiyarlar zümresinden kil... Gönüllerimize sükun ve sekinet bahseyle... Hem iman ve irfan, hem de gazap ve bela bakimindan karanlik geceler gibi gecen su günleri nurlu, bereketli ve müjdeli sabahlara inkilab eyle...
Amin!..

...Salatu Selam Ile...
...Fi Emanillah...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri