mehmetal
Kayıtlı Üye
İman ne güzel bir kelime, iman etmek ise en güzelidir. İman sözlükte, "bir kişiyi söylediği sözde tasdik etmek, doğrulamak, söylediğini kabullenmek, gönül huzuru ile benimsemek, karşısındakine güven vermek, güvenlikte olmak, şüpheye yer vermeyecek biçimde içten ve yürekten inanmak" anlamlarına gelir.
Terim olarak ise, Hz. Peygamber'i, Allah'ın getirdiği kesin olarak bilinen hükümlerde tasdik etmek, onun haber verdiği şeyleri tereddütsüz kabul edip bunların gerçek ve doğru, olduğuna gönülden inanmak demektir.
İman ne güzel berrak bir nehirdir. İçine giren berrak tertemiz olup çıkıyor. İman tüm kötülükleri yok eder, temize çıkarır. İman etmekle olmuyor bunun fedakârlığı'da var. Zorlu bir imtihan ile samimiyetimizi dener Yüce Rahman.
Kur'an-ı Kerim'de "Biz emaneti göklere, yere, dağlara sunmuşuzdur da, onlar bunu yüklenmekten çekinmişler ve ondan korkup titremişlerdir. Pek zalim ve çok cahil olan insan onu yüklenmiştir" (Ahzâb, 72) denilerek bu zorluğun derecesi anlatılmakta, bütün zalimliğine ve cahilliğine rağmen insanoğlunun bu vazifeyi üstlendiği hatırlatılmaktadır.
İmanın kapısından içeriye girdin mi, güzelliği hemen anlar hissedersin. Güzelliğine huzuruna kapılırsın, anında. Âlemleri yaratan Yüce Rahmana, gül kokulu Resule ulaşırsın anında. Allaha ulaşan görür mü zarar, Allah ile olunca hep edilir kar.
Ömre zarar nefis ve şeytanın kıskacında kurtularak, özgürlüğe yüce Rahmana teslimiyet ile gerçek özgürlüğü günde beş vakit, secde de yakalarız.
Hayatta yollar öylesine çoğalmış ve uçurumlara gidiyor ki, insan şaşırıyor hangi yola gireceğini ve ne yapacağını.
Ama iman yoluna girdin mi, tüm kötü yollar yok oluyor düzgün şaşmaz, Rahmanın yoluna giriyorsun huzur ile mutluluk ile.
Yoksa yanlış yola girdik mi benliğimiz, ruhumuz, ömrümüz doğruluktan adaletten vefadan güzelliklerden koparak, çirkinliğin kucağına nefsin şeytanın esaretine girerek ömrünü heba ediyor.
Gerçi yanlış yola çok giriyoruz, çok şükür Rahmanın tövbe kapısı var o kapıda oturarak o kapıdan içeriye girerek doğru yola tekrar giriyoruz çok şükür.
Gönül sazımıza az dokunalım.
Bu yalan ömrümde çok yanlış yollara girdim
Günah ile gezdim dolaştım adım adım
Uçuruma kalmıştı sanki üç adım
Arşı alaya çıktı dua ile niyazım
Dermansız kaldığım anda
İmanı buldum yoluna girdim o anda
Beklenmedik o anda
Rahmanın yardımı ile girdim iman yoluna
Tüm yokuşlarım oldu dümdüz
Kül olan ömrüm gönlüm huzura erdi gece gündüz
İmansız çıkan feryadım idi beni yok eden bırakan hükümsüz