ilkögretim 1.sınıf kısa şiir

ilker967

Kayıtlı Üye
ilkögretim 1.sınıfa giden oglumun performans ödevi için sevgi ve kardeşlik,renkler yada rüya ile ilgili kısa şiirlere ihtiyacımız var yazarı varsa kısa bilgide gerekli

---> ilkögretim 1.sınıf kısa şiir

DÜNYA ÇOCUKLARI

Yaşamak gerekiyorsa eğer,

Bir çocuk oyunu kadar renkli olsun.

Dünyayı kardeşlik dallarında,

Uçan kuşlar doldursun.

Sen dargınlık ağacı barış ve yemiş ver.

Birleşiniz bütün dünya çocukları,

Kalp kırılmadıkça sürüp gider oyun.

Yorulunca bir dost sesiyle uyuyun,

Sabah, kalbinize örtsün şafakları…

Tanrım yorgunluktan koru bu ayakları,

Bu küçük ayaklar böyle hep beraber

Oraya, o kardeş bayramına gider

Kucaklaşır bütün dünya çocukları.

Ceyhun Atuf KANSU

CEYHUN ATUF KANSU

1919 yılında İstanbul’da doğdu, 17 Mart 1978’de Ankara’da öldü. Eğitimci ve politikacı Nafi Atuf Kansu'nun oğlu. Küçük yaşta annesini kaybetti. Babasıyla birlikte 1921'de Ankara'ya gitti. Ankara Gazi Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Ankara Numune Hastanesi’nde çocuk hastalıkları uzmanı oldu. Turhal Şeker Fabrikası, Ankara Şeker Fabrikası ve Etimesgut Şeker Fabrikası'nda hekimlik yaptı. İlk şiiri lise öğrencisiyken okul dergisinde yayınlandı. Ardından şiirleri İnkılapçı Gençlik, Ülkü, Yücel, Millet, İstanbul gibi dergilerde yer buldu. Olgunlaşmış bir şiirle kuşağının önde gelen temsilcileri arasında yerini aldı. Bu dönemdeki şiirlerinde toplumsal sorunlara ağırlık verdi. Halk dilinden, halk söyleyişlerinden geniş biçimde yararlanarak, halkın özlemlerini, sevinçlerini, acılarını ve yaşama savaşımını coşkulu bir söyleyişle dile getirdi. Şiirlerinin kaynağını hoşgörü, insanlık sevgisi, ulusal bağımsızlık ve doğa oluşturdu. "Çocuk" dergisinde masalları, Vakit ve Ulus gazeteleri ile Varlık, ve Seçilmiş Hikayeler dergilerinde öyküleri de yayınlandı. 1986'dan başlayarak adına bir şiir ödülü kondu.

umarım yardımcı olmuşumdur:)

1. sinif ogrnecisi icin agir bir odev degil mi?
okumayi yazmayi daha yeni ogreniyorlar...

artık öyle malesef el yazısı yazıyorlar 1 sınıfta normal harfleri öğenmiyorlar :)

ALLH ALLAH!
ya , sorma zaten, bir misafirlige gitmistik ailenin cocugu 4. sinifa gidiyordu. birsey bilemedi, abimin hanimida, sen bak bir dedi, baktim hic birsey anlamadim :)

dedim biz 5. sinifta bile islemiyorduk bunlari... gercektende ilk okul cok agir galiba. eskiden a b ali topu at falan filan...
simdi nerdeyse universiteli olacaklar :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri