ashli
Bayan Üye
...İlk Çiçek...
İlkbahar perisi kış perisinin gidişiyle yeryüzüne inmeye ve insanlara ilkbaharın gelişini haber vermeye karar vermiş. Çiçeklerinin yanına gitmiş. Onlara:
- Çiçeklerim, kış perisi artık gitmeye hazırlanıyor. Benim üç ay yani mart, nisan ve mayıs.ta yeryüzünde olmam gerek Gelişimi kim insanlara müjdelemek ister?
-(Çiçekler hep bir ağızla) Biz mi gideceğiz? Bu soğukta mı?
Peri:
- Sevgili gül, sen çiçeklerin kraliçesisin. Hem dikenlerin seni karlardan ve soğuktan korur. Önce sen gitsen?
Gül:
- Üzgünüm ilkbahar perisi Ben diğer çiçeklerin aksine sıcağı çok severim. Sıcaktan kızarırım, o yüzden alev kırmızısı gül derler bana. Ben soğuğu hiç sevmem. Hava hala soğuk Ben gidemem.
Peri:
-Peki sonra inersin o zaman.
Laleye dönerek:
- Lale, sen ilk çiçek olmak ister misin?
Lale:
- Ah ilkbahar perisi... Ne çok isterim bir bilsen, ama yapraklarım kağıt gibi ince ben o soğuklara dayanamam. Sen en iyisi başka bir çiçeğe sor.
Peri:
- Peki laleciğim sonra inersin sende.
Mor menekşeye sorar.
-Mor menekşe ilk açan çiçek olur musun.
Mor menekşe
-Benim kadife gibi yapraklarım yeni eriyen karlara ve soğuğa dayanamaz. Ben inemem.
Peri:
-Ah benim güzel çiçeklerim, haklısınız. Hiçbiriniz kıyamam, henüz eriyen karların içine gönderemem. Ben en iyisi yeryüzünde şöyle bir gezineyim; der ve yeryüzüne iner.
Karlarla kaplı bembeyaz dağlarda uçarken bir de ne görsün kar gibi beyaz bir çiçek orada duruyor. Hemen yanına iner ve:
- Merhaba beyaz çiçek, ben ilkbahar perisiyim. Yani bütün çiçeklerin perisiyim ama seni daha önce hiç görmemiştim. Adın ne senin?
-Merhaba ilkbahar perisi benim adım kardelen
Peri:
-Peki kardelen sen karların içinde üşümüyor musun?
Çiçek:
-Hayır, aksine soğuk hoşuma gidiyor. Hatta güneşe hiç bakamıyorum. O yüzden başım hep eğik
-Harika o zaman ilkbaharın gelişini insanlara haber veren ilk çiçek ol.
İşte o gün bugündür ilkbaharın gelişini insanlara hep kardelen çiçeği müjdelemiş