İletişim Tasarımı Nasıl Kazanılır?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

İletişim Tasarımı bölümü en temel anlatımıyla iletişim araçlarında kullanılacak görsel bir dil yaratmayı ve bu görsel dili yönetmeyi hedefler. İletişim fakülteleri altında eğitim veren bu bölüm TS-1 puan türünden öğrenci alımı yapar. Sosyal Bilimler altında sayılan İletişim Tasarımı uygulama ve teoriyi bünyesinde eriten bir bölümdür. Televizyon, sinema, dergi, gazete gibi geleneksel mecraların yanında, yeni nesil online mecralara da görsel içerik üretmeyi öğretmeyi hedefleyen bu bölüm günün ihtiyaçlarına cevap verebilmek için içeriğini güncel tutmak zorunda.

Temel tasarım dersleri yanında sanat ve iletişim tarihi üzerinde temellenen teori dersleriyle şekillenen İletişim Tasarımı Bölümü ders programı belirlenen bir mesajın hedef kitleye estetik bir görsel dil ile aktarılmasını hedefler. Burada yapılan tasarımın estetikliği kadar amacına uygunluğu ve işlerliği de önemli.

İletişim Tasarımı Bölümü™nü okumak isteyen öğrenciler için herhangi bir yetenek sınavı şartı yoktur. ÖSYM™nin yaptığı lisansa geçiş sınavlarından TS-1 puan türünde yeterli puanı olan öğrenci bölümü tercih edebilir. Devlet üniversiteleri yanında pek çok vakıf üniversitesinde de bulunan İletişim Tasarımı Bölümü için oldukça geniş puan aralığından bahsetmek de mümkün. 2014-2015 ÖSYM yerleştirmelerine göre tüm üniversiteler bazında bir değerlendirme yapılacak olursa İletişim Tasarımı için tavan puanın 474,86 en düşük puanın ise 264,86 olduğu görülecektir.

İletişim Tasarımı Bölümün'deki Başlıca Dersler:
Temel Tasarım
Fotoğrafçılık
Tipografi
Grafik Tasarım
Tasarım Konseptleri ve Teorileri
Sanat Tarihi
Multimedya Araçları ve Tasarım
Web Tasarımı
Bölüm içeriğini oluşturan bu derslerin yanında fakülte zorunlu dersleri ile de bölüm programı desteklenir. Bunlar İletişim Teorileri, İletişim ve Sanat, İletişim ve Medya, Medeniyetkler Tarihi, Kültür ve Toplum gibi derslerdir.

İletişim Tasarımı Bölümü'nde en çok tercih edilen devlet ve vakıf üniversiteleri şunlardır:
İ.D. Bilkent Üniversitesi
Özyeğin Üniversitesi
Bahçeşehir Üniversitesi
Kadir Has Üniversitesi
Başkent Üniversitesi
Anadolu Üniversitesi
Geniş puan yelpazesi içinden doğru bir tercih yapabilmek için öncelikle ders programlarının ve akademik kadronun titizlikle incelenmesi gerekir. Ders programının günün ihtiyaçlarına cevap veren dersleri içerip içermediği, akademik kadronun alanlarındaki yetkinlikleri, portfolyoları, üniversitenin öğrenciye olan desteği, mezun öğrenci profilleri aday öğrenciler için belirleyici özellikler olarak sıralanabilir.

İletişim Tasarımı eğitimi alan bir öğrenci öncelikle görsel alana ilgi olmalı ve sıkı bir temel tasarım eğitimi almalıdır. Temel tasarım bilgisini, günün ihtiyaçlarına cevap veren görsel kurgu araçlarını öğrenerek zenginleştirmelidir. Öğrenci teknik yetkinliğini sanat ve ilgili alanlardaki bilgilerle desteklemeli, bolca iş görmeli ve sektörü yakından takip etmelidir. Son olarak eğitim süresi boyunca kendi tarzını ve yetkinliği yansıtan iş bulma sürecini kolaylaştıracak bir portfolyo hazırlamayı da ihmal etmemelidi
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst