*~*PrEnSeS*~*
Bayan Üye
Zamanında çok iyi iki arkadaş varmış.Bunlardan birisi kurnaz,birisi safmış.Kurnaz olanın işleri bozulmuş saf olan arkadaşından işini düzeltmek için borç para istemiş.Bizim saf olan tüm parasını kurnaz arkadaşına vermiş.Kurnaz işlerini düzeltmiş.Saf olanın sewdigi ve nişanlı oldugu güzel bir kız varmış.Kurnaz olan saf arkadaşına ben nişanlını çok begendim onunla sen degilde ben evleneğim demiş.Saf olan arkadaşını kıramamış çok sewdigi halde bile nişanlısından vazgeçmiş.Saf olanın işleri bozulmuş kurnaz arkadaşının fabrikasına gidip ondan iş istemiş.Kurnaz olan saf arkadaşına iş vermemiş.Saf olanın ilerleyen günlerde ewinin kapısını yaşlı bir adam çalmış.Yaşlı adam yardıma muhtaç oldugunu ve sokaklarda yattıgını söylemiş.Saf olan adama acıyıp zaten bende tek kalıyorum istersen benimle kalabilirsin demiş ve adamla yaşamaya başlamışlar.Adam bir süre sonra ölmüş ve adamdan yüklü bir miktarda miras saf olana kalmış.Saf olanda kurnaz arkadaşına inat tam onun işyerinin karşısında bir ew almış ve orda yaşamaya başlamış.Gene günlerden bir gün yolda yaşlı dilenci kadına rastlamış.Kadınla uzun süre konuştuktan sonra gel benim evimde kal zaten evde tek yaşıyorum bana yemek yapıp eşyalarımı yıkasan yeter demiş.Yaşlı kadın kabul etmiş ve çok güzel geçinmeye başlamışlar.Yaşlı kadın artık seninde evlenme çagın geldide geçio demiş.Safta öle birini bulamıyacagını söylemiş.Yaşlı kadın kendisinin bir yakınının oldugu söyleyerek tanışmasını ister.Saf ile güzel bayan buluşurlar ve birbirlerine ısınırlar evlenmeye karar verirler.Düğün davetiyeleri basılır.Saf olan kırgın oldugu halde bile kurnaza davetiye gönderir.Düğün günü gelir çatar.Saf olan mikrafonu eline alarak birşeyler anlatacagını söyler ve başından geçenleri başlar anlatmaya.Zamanında canımdan çok deger verdigim dostum vardı birgün işleri kötü oldugunu söyledi ve benden borç para istedi.Bende tüm paramı ona verdim.Daha sonra çok sevdigim nişanlımı begendigini söyleyerek benim nişanlımdan ayrılmamı istedi.Bende onu kıramadım ayrıldım.Benim işlerim bozuldu ondan iş istedim bana is vermedi ama ona hala kızmıyorum demiş.Kurnazda aynı salonda oldugu için dayanamamış ve oda başlamış anlatmaya.Benimde zamanında çok iyi bir arkadaşım vardı.Evet ondan işlerim bozuldugunda borç para istedim ve tüm parasını bana verdi.Nişanlısını istemem konusuna gelince arkadaşıma layık değil diğe ondan ayrılmasını istedim.İşleri bozulunca benden iş istedi en yakın arkadaşımı kendi emrimde çalıştıramazdım.Kapısını çalan yaşlı adam benim babamdı mirasını arkadaşıma bırakmasını istedim.Yolda karşılaştıgı dilenci kadın benim annemdi en yakın arkadaşıma bakması için onu ben yolladım.Şimdi evlenecegi bayan ise benim 'kardeşim' der ve sonunda işte biz böyle arkadaşız! diğerek konuşmasını bitirir