Ihlamur
Malzemeler
1 avuç ıhlamur
1/4 elma
1 adet küçük kök zencefil
1 adet küçük tarçın çubuğu
Bal
Yapılışı
Ihlamuru yıkayıp bir çaydanlığa koyun. Üzerine dklik>su ilave edip kaynamaya başlayınca yıkanıp ayıklanmış elmayı içine doğrayın(elma kabuklu ve çekirdekli olacak). Bir iki taşım kaynayınca kök zencefili ve tarçını ilave edin. Ateşten alıp 1-2 dk demlendirin. Şekersiz servis edin. Şekersiz içemeyenler için bal ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
1 avuç ıhlamur
1/4 elma
1 adet küçük kök zencefil
1 adet küçük tarçın çubuğu
Bal
Yapılışı
Ihlamuru yıkayıp bir çaydanlığa koyun. Üzerine dklik>su ilave edip kaynamaya başlayınca yıkanıp ayıklanmış elmayı içine doğrayın(elma kabuklu ve çekirdekli olacak). Bir iki taşım kaynayınca kök zencefili ve tarçını ilave edin. Ateşten alıp 1-2 dk demlendirin. Şekersiz servis edin. Şekersiz içemeyenler için bal ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.