İğneye Canlı Yem Takmak

Asi Ruh

Kayıtlı Üye
Bildiğiniz gibi balık avcılığında en etkili yol canlı yem kullanmaktır, balık canlı yeme herzaman daha duyarlı ve daha zayıftır, adı üstünde canlı yem canlı tutulduğunda %100 sonuç verir ölüsü ise %10, bu yüzden iğneye canlı yemi takarken dikkatli olmalı ve hayvanı öldürmeden daha uzun süre yaşatmalıyız, böylelikle canlı kalan yem balığın dikkatini daha fazla ceker ve iş yapar , buda bir teknik işidir ve ben avlanmaya gittiğimde bir çok bu işi bilmeyen "daha önce bende bilmiyordum ", arkadaş bana veya bu işi bilenlere yemin nasıl takılacağını soruyordu, ben düşündümki burada olan dostlarımızda belki bilmiyordur diye yada yanlış biliyorlardır diye, canlı yemin takılışını elimden geldiğince anlatacağım ve resimlede göstereceğim.İlk önce şunu belirtmaliyimki , amaçımız yemin canlı kalması ve yemi yiyen balığın bu yemi alırken yakalanması, kolayca yemi yiyip kaçmamasıdıryemlerden YENGEÇle başlayalım;yemi alırkende ilk önce dikkat etmeniz gereken yemin boyudur, yem çok büyük olursa tutacağınız balığında boyu büyük olur ama etrafta çok büyük balık yoksa yem işe yaramaz AMA YEMİN BOYUTUNU İYİ SECERSENİZ, balık hangi boyda olursa olsun oltanıza gelecektir,
benim tavsiyem alacagınız yengeçin boyunun en ufağı serce parmağınızın tırnağı kadar, en büyüğüde baş barmağınızın tırnağı kadar olmalıdır, bu ölçülerin daha büyüğü veya daha küçüğü pek işinize yaramaz,takarken yapmanız gereken iğneyi capraz takmaktır yengeçin en arka bacağının altından batırıp ortasına yakın biryerden çok az çıkacak şekilde takmalısınız,yengecin canlı oluşundan dolayı balığı gördüğünde kaçmaması içinde ğözlerinin görmemesi gerekiyor biraz canice ama tırnağınızla tam gözünün olduğu yeri kırmalısınız ama hayvanı öldürmeden , böylelikle balık yengeçi alıp ağzında kırdıgı anda kendisi iğneyi kendi damağına sokacaktır "şekil 1-A "da görüldüğü gibi

İKİNCİ YEMİMİZDE "MAMUN VE TEKE"
Bu yemdede yapmanız gereken yemi öldürmeden takmak ve yemin can alıcı yeri gövdesi olduğu için yemi kuyrugundan takmalısınız ve gövdesine ZARAR VERMEMELİSİNİZ böylelikle yem canlı kalacak ve balığa cekiçi gelecektir

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri