İddia somut savunma soyut

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
27266728811.jpg

"TÜRKONFED'i vesayet altına almak istiyor" iddiaları karşısında günlerdir sessiz kalan TÜSİAD'ın Başkanı Boyner, "Oybirliğiyle başkan değişti, iç işlerine karışmıyoruz" dedi. Ancak Çenesiz, Boyner'in danışmanı sıfatıyla Haluk Tükel'in Anadolu'daki derneklere telkinde bulunduğunu öne sürdü
13 bin Anadolulu işadamını çatısı altında bulunduran Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'na (TÜRKONFED) Patronlar Kulübü'nün baskı yaptığı yönündeki iddialar karşısında susan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner sessizliğini bozdu. Boyner, "Muhatap değiliz, hiçbir derneğin iç işlerine karışmayız, başkanlık değişimi oy birliğiyle yapıldı" açıklaması yaptı. Ancak Boyner'in sözlerine karşılık başkanlıktan zorla istifa ettirildiğini söyleyen Erdem Çenesiz, yeni bir iddia ortaya attı. Çenesiz isim vermese de TÜSİAD'ın eski Genel Sekreteri Haluk Tükel'i kasdederek, "TÜSİAD'ın eski genel sekreteri başkan danışmanı kartıyla Anadolu'daki dernekleri dolaşıp 'TÜRKONFED başkanı değişsin' telkininde bulundu. Bu kişi kendi isteğiyle mi derneklere gitti" dedi. Star Gazetesi'nin üst üste yaptığı "TÜSİAD Anadolu sermayesini vesayet altına almak içinTÜRKONFED'e baskı uyguluyor" haberlerine bir haftadır ses çıkarmayan başkan Ümit Boyner SABAH'a açıklamalarda bulundu.

'MUHATAP DEĞİLİZ'
TÜSİAD'ın TÜRKONFED'in kurucusu olduğunu, yönetim kurulunda her dernek gibi bir üyeyle temsil edildiklerini söyleyen Boyner, "Muhatap değiliz. Muhatap hale getirilmeye çalışıyoruz. TÜSİ- AD'ın bir derneğin iç işine karışması ve müdahalesi söz konusu olamaz" dedi. Bugüne kadar olayla ilgili sessiz kalmalarını da değerlendiren Boyner, "Her söylenene karşılık vermeye kalkarsak bunun sonu gelmez. Biz kurumsallaşmaya ve bağımsızlığa önem veren bir derneğiz. Demokratik örgütlerin gelişmesini istiyoruz. Tek bir yönetim kurulu üyesiyle temsil edildiğimiz bir konfederasyonda yönetimi ele geçirdiğimizi söylemenin mantıkla izah edilir bir tarafı yok" diye konuştu.

ÇENESİZ, TÜKEL'İ İŞARET ETTİ
Başkanlıktan 1 Eylül'de istifa eden Erdem Çenesiz, yeni bir iddia ortaya attı. İstifa sürecini "Ölümü göstererek sıtmaya razı edilmek" sözleriyle açıklayan Çenesiz, şöyle konuştu: "Bugüne kadar ben dernek adı zikretmedim. Nazik oldum. Ama başkanın neden değiştiğini açıklamaları gerekir, bu kamuoyuna borçtur. Tartışmalara TÜSİAD'ı çekmek gibi bir hedefimiz yok ama ortada da bir problem var. TÜSİAD'ın eski genel sekreteri başkan danışmanı kartıyla Anadolu'daki dernekleri ziyaret edip TÜRKONFED'de başkanın değişmesi konusunda telkinlerde bulundu. 'Bu talimatı kim verdi? Seçim dönemi olmadığı halde neden derneklere gidildi?' Bu talimatı Ümit Hanım'ın vereceğine inanmıyorum. Ama bunu sormakla mükellefim. Eğer bu kişi kendi başına bunu yaptıysa bunun gereğini yapsınlar." Çenesiz, TÜRKONFED'de yeni başkan seçiminde olağanüstü genel kurula neden gidilmediğini de sordu. Çenesiz'in ismini vermediği genel sekreterin Haluk Tükel olduğu öğrenildi.

OYBİRLİĞİ İLE BAŞKAN DEĞİŞTİ
Başkan Boyner, Çenesiz'in istifasının ve başkanlığa Süleyman Onatça'nın getirilmesinin de tüm yönetim kurulunun oy birliğiyle aldığı bir karar olduğunu belirterek, "Esas bunu sorgulayın" dedi. İstifa sürecinin Anadolu- İstanbul sermayesi tartışmasına çekilmek istendiğini söyleyen Boyner, "Bu yapay bir tartışma" diye konuştu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri