İdam Öncesi Söylenen Sözler

nefret34

Kayıtlı Üye
Beni ecnebilere yaranmak için asıyorlar. Buna adalet diyorlarsa, kahrolsun böyle adalet. Çocuklarımı milletimin uğrunda yetim bırakıyorum. Allah,vatan ve millete zeval vermesin. Amin.
Genç Osman, tahtından indirilmesinden sonra 20 Mayıs 1622 günü Yedikule Zindanı’nda hayaları sıkılıp kemendle boğulan 18 yaşındaki Sultan İkinci Osman’ın, idamından önce Sadrazam Davud Paşa’ya söyledikleri

-Allah’ın laneti zalimin üstünedir. Zulümdür bu zulüm.
Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey, 1915 yılında Ermeniler’e kötü muamelede bulunduğu iddiasıyla astırılan ve daha sonra şehid ilan edilen Kemal bey’in Beyazid Meydanı’nda güneş batarken idamından önceki son sözleri

-Yaşasın İttihad ve Terakki
Maliye Nazırı Cavid Bey, Mustafa Kemal Paşa’ya karşı İzmir’de düzenlenmek üzereyken ortaya çıkartılan suikast girişimine katıldığı iddiasıyla 13 Temmuz 1926’da Ankara’da idamından önce söyledikleri

-Gel beru topal zorba başı! Bre kafir, abdest al!
Vardar Ali Paşa, Arkadaşı İbşir Paşa’nın hanımının namusunu korumak maksadıyla 1648’de isyan ve İbşir Paşa tarafından cellada verilen Vardar Ali Paşa’nın son sözleri

-Kendini devlete hizmet mi ettim sanırsın. Bu kadar hazinemi sarfettin. Şimdi de yaban yaban söylersin.
IV. Murad, Sadrazam Ferit Paşa’yı 18 Mayıs 1632 günü idam ettirmeden hemen önce söyledikleri

-Yaşasın tam bağımsız Türkiye! ... - Deniz Gezmiş
Sultan İbrahim, Sadrazam Yusuf Paşa’yı 22 Ocak 1646’da idam ettirmeden hemen önce söyledikleri

Allah memleketi korusun, millete zeval vermesin, haydi Allah'a ısmarladık. - Fatin Rüştü Zorlu
16 Eylül 1962'de İmralı Adası'nda idamından önceki son sözleri

-71 gün özgür yaşadım, artık ölüm umurumda değil
18 Mart 1871 yılında kurulan Paris Komününün dağıtılmasından sonra Federeler Duvarı’nın önünde kurşuna dizilen bir komüncü

-Pardon mösyö! - Marie Antoinette
Yanlışlıkla celladın ayağına bastığı zaman

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri