4 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı su (bulguru ıslatmak için )
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet yumurta
1,5 su bardağı irmik2 su bardağı un
1 dolu tatlı kaşığı tuz,karabiber,pulbiber
İçi için;
1/2 kilo kıyma
125 gr margarin
4 orta boy soğan
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
1ymek kaşığıkaşığı salça maydanoz
ceviz içi
Tarif
Soğanları yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
Daha sonra kıymayı ekleyip tekrar kavuralım.
sonra maydonozları ince ince doğrayıp karabiber ve tuz ekleyelim.
ve soğumaya yani yağınını donmaya bırakalım.
Diğer tarafta önceden ıslatılmış bulgura su, tuz ve irmiği ekleyip yoğuralım
arada elimizle bulgura su dökelim
hamur haline getirip ununuda koyup tekrar yoğuralım
yoğurma süresi bayağı zahmetli ve uzun sürüyor sakın yılmayın
özlü bir hamur haline gelinceye kadar yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp parmağınızla içini oyup kıyma karışımından içine koyup açık olan kısmıda kapatıp şekil verelim.
2 su bardağı su (bulguru ıslatmak için )
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet yumurta
1,5 su bardağı irmik2 su bardağı un
1 dolu tatlı kaşığı tuz,karabiber,pulbiber
İçi için;
1/2 kilo kıyma
125 gr margarin
4 orta boy soğan
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
1ymek kaşığıkaşığı salça maydanoz
ceviz içi
Tarif
Soğanları yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
Daha sonra kıymayı ekleyip tekrar kavuralım.
sonra maydonozları ince ince doğrayıp karabiber ve tuz ekleyelim.
ve soğumaya yani yağınını donmaya bırakalım.
Diğer tarafta önceden ıslatılmış bulgura su, tuz ve irmiği ekleyip yoğuralım
arada elimizle bulgura su dökelim
hamur haline getirip ununuda koyup tekrar yoğuralım
yoğurma süresi bayağı zahmetli ve uzun sürüyor sakın yılmayın
özlü bir hamur haline gelinceye kadar yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp parmağınızla içini oyup kıyma karışımından içine koyup açık olan kısmıda kapatıp şekil verelim.