Içli köfte

` nazLı ..

Bayan Üye
iclikofte7mp.jpg




M a l z e m e l e r
20 gr. fıstık içi veya ceviz içi
virgul.gif

Yarım çay kaşığı tuz
virgul.gif

Yarım çay kaşığı karabiber
virgul.gif

Yarım çay kaşığı tozbiber
virgul.gif

Yarım çay bardağı pulbiber
virgul.gif

150 gr. az yağlı kıyma
virgul.gif

100 gr. soğan
virgul.gif

Hamurun İçindekiler:
50 gr. simit(köftelik bulgur)
virgul.gif

25 gr. çiğ köftelik et
virgul.gif

Yarım çay kaşığı karabiber
virgul.gif

20 gr. haşlanmış patates
virgul.gif

Yarım çiğ yumurta
virgul.gif

1 çay kaşığı tuz
virgul.gif
1 soğan
virgul.gif


HAZIRLANIŞI:

ETİN HAZIRLANIŞI: Et
virgul.gif
önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri
virgul.gif
fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.

HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak
virgul.gif
içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.

KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp
virgul.gif
avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak
virgul.gif
ayçiçek yağında kızartılır
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst