Içli Köfte

İnci

1907
Prenses
MALZEMELER:
İç malzemesi için:
2 çorba kaşığı margarin
Yarım kg soğan
Yarım kg yağlı dana kıyması
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
tuz
Köfte malzemesi için:
4 su bardağı köftelik bulgur
Yarım kg yağsız dana kıyması (iki kere çekilmiş)
2 çorba kaşığı tuz
Yeterince su

HAZIRLANIŞI:
Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin. Ceviz, karabiber, kırmızıbiber ve maydanozu ekleyerek soğumaya bırakın. Yağsız kıymaya tuz ve 2 su bardağı su ilave ederek yoğurun. Bulguru ilave edin. Bulgurla kıyma birbiriyle özdeşleşene kadar su ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. İşaret parmağınızla içini oyup, avuç içinizde dışını incelterek şekil verin. İç malzemeyi doldurup, köfteyi kapatın. Hazırladığınız içli köfteleri kaynamış tuzlu suda haşlayıp servis yapın.

---> Içli Köfte

biz bu tarife batıların tarifi deriz....

bir yemege ceviz içi girer mi? baklava mı yapıyoruz.....

ben ve ablamda icli köfte yaparız ama bu tarifi degil..
ceviz içi girmez...
sirtt usulü ve haşlamasını yaparız...içli köftenin dış harcına sedece içli köfte bulguru girer....kıyma giirmez...aslında ben yapmam..

incicim tarifini eleştirdigim için gücenmeni ve incimeni istemem..bilmenide isterim ki bu gerçek içli köfte tarifi degil...

selametle kal cnm.

---> Içli Köfte

gaziantep usulu bebeğim

rıca ettim

istersen tarifini sende paylaşabilirsin canım

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri