1 kg. bir defa çekilmiş yağsız kıyma
500 gr. iki defa çekilmiş yağlı kyma
750 gr köftelik bulgur
250 gr. dövülmüş ceviz
3 adet iri soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağ
1 yumurta
İnce kıyılmış soğanlar, kızdırılmış tereyağında kızartılır, aynı tencereye yağlı kıyma konur 4 - 5 dakika daha çevrilir. Ardından dövülmüş ceviz içi, doğranmış maydanoz, karabiber katılarak içi hazırlanmış olur. Yağsız et yumurta ve bulgurla birlikte bir saat iyice yoğurulur. Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, parçaların içleri oyularak hazırlanan içten doldurulur. Uçları dikkatlice kapatılır. (Bu işlem yapılırken eller ıslatılmalıdır) Bütün köfteler hazırlandıktan sonra kaynar suda 15 - 20 dakika haşlanır.
500 gr. iki defa çekilmiş yağlı kyma
750 gr köftelik bulgur
250 gr. dövülmüş ceviz
3 adet iri soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağ
1 yumurta
İnce kıyılmış soğanlar, kızdırılmış tereyağında kızartılır, aynı tencereye yağlı kıyma konur 4 - 5 dakika daha çevrilir. Ardından dövülmüş ceviz içi, doğranmış maydanoz, karabiber katılarak içi hazırlanmış olur. Yağsız et yumurta ve bulgurla birlikte bir saat iyice yoğurulur. Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, parçaların içleri oyularak hazırlanan içten doldurulur. Uçları dikkatlice kapatılır. (Bu işlem yapılırken eller ıslatılmalıdır) Bütün köfteler hazırlandıktan sonra kaynar suda 15 - 20 dakika haşlanır.