Shade.Anqer
Kayıtlı Üye
Malzemeler
1 Kg hamsi
4 Adet orta boy soğan
1 Demet maydanoz
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
1 Su bardağı un
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Adet yumurta
Hazırlanışı
* Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın.
* Sularını süzerek bekletin.
* Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın.
* Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
* Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın.
* Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana dek arkalı önlü kızartın.
* Yeşil salata ile servis yapın.
1 Kg hamsi
4 Adet orta boy soğan
1 Demet maydanoz
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
1 Su bardağı un
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Adet yumurta
Hazırlanışı
* Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın.
* Sularını süzerek bekletin.
* Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın.
* Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
* Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın.
* Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana dek arkalı önlü kızartın.
* Yeşil salata ile servis yapın.