İçkili gel, örtülü gelme'

Slam_Jam

Kayıtlı Üye
Pazartesi, 21 Ocak 2008
Türkiye´de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın başörtüsüne `tehditvari´ bir açıklama ile karşı çıkması konuşulurken, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi´nden işyerine alkollü olarak gelinebileceğine vize veren bir karar çıktı.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın başörtüsüne “tehditvari” bir açıklama ile karşı çıkmasının konuşulduğu ülkemizde; Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nden işyerine alkollü olarak gelinebileceğine vize veren bir karar çıktı.

Ankara 3. İş Mahkemesi, işyerine alkol alarak gelen kişinin iş akdini fesheden işvereni haklı buldu. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi ise, mahkemenin bu kararını bozarak alkolikleri sevindirecek emsal bir karara imza attı. Kararda şöyle denildi: “Davacının olay günü işyerine alkol almış vaziyette geldiği anlaşılmış ise de sarhoş olarak geldiği kanıtlanamamıştır. 1475 sayılı yasanın 77. maddesinde işyerine sarhoş olarak gelmek fesih sebebi sayılmış olup, mücerret alkollü gelmek fesih sebebi değildir. Bu durumda işverenin, davacının alkollü gelmesi sebebiyle iş aktini feshi haklı görme olanağı yoktur. Yasanın bu açık hükmü karşısında dairemizin kazanmış uygulamaları da bu yoldadır.” Ankara 3. İş Mahkemesi’nin verdiği kararı bozan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, yasada işyerine alkollü olarak değil, sarhoş olarak gelmenin haklı fesih nedeni olarak kabul edildiğine vurgu yaptı.

TÜRKİYE ALKOLİKLEŞİYOR
Yargıtay’ın bu kararının alkolü teşvik edebileceği belirtildi. Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Necati özfatura, Türkiye'de sigara ve alkole harcanan paranın eğitime harcanan paranın 2 misli olduğunu kaydederek, “Türkiye bir an önce alkol konusunda da yaptırımlara gitmelidir” dedi. Türkiye'de 7 milyon alkolik olduğunu kaydeden özfatura, Finlandiya'da alkol konusunda çok sert yaptırımlar olduğunu; Türkiye'nin bu yaptırımları örnek alması gerektiğini söyledi. Finlandiya’da marketlerin ve şehir içindeki restoranların içki satmadığını belirten özfatura “Finlandiya'da içkili restoranlar şehir dışında faaliyet gösterirken, Sultanahmet meydanında caddelere serilen masalarda gece gündüz içki tüketiliyor. Finlandiya'da şehir dışındaki içkili restoranlarda bile 23'den sonra içki servisi yapılmıyor” dedi. Devamlı alkol kullananların sayısının Türkiye'de 25 milyon olduğunu söyleyen özfatura, “Bilim adamları her gün 1 kadeh içki içmeyi adet edinen insanların alkolik olarak adlandırıyor” dedi. “Sigara ve içki uyuşturucunun kapısını açıyor” diyen özfatura şöyle devam etti: “Alkol kullanım yaşı 11'e kadar inmiştir. Genç nesillerimizin zehirlenmemesi için alkole sınırlama getirecek yasaların bir an önce gündeme getirilmesi gerekiyor.”

Vakit​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst