İç Pilavlı Hindi Tarifi, Hindili Pilav Tarifi

Salvo

Kayıtlı Üye
419300781_801ba57e191.jpg

Yılbaşı yaklaşırken yeni yıla girdiğimiz günde belki hindili menüler hazırlamak isteyenler olur diye düşündüm. Fakat bizim evde yılbaşında hindi pişirilmez. O yüzden annem herhangi bir hindi tarifi bilmez. Ben de sizlere yılbaşı hindisi tarifini nereden bulabilirim diye düşünürken aklıma arkadaşım Volkan’ın annesi Pamuk Hanım geldi. Pamuk Hanım hindi tarifini biliyordu fakat çoğumuz gibi yemeği ölçüyle değil de göz kararı yapınca malzemeler listesini bu tarife ekleyemedim. Tarifi okuduktan sonra neyi ne kadar katacağınızı az çok tahmin edebilirsiniz gerçi. Bu tarif iç pilavlı hindi tarifi olacak. Yukarıdaki fotoğraftaki hindi biraz daha farklı tabi ki. Bir fotoğraf da aşağıya ekliyorum, görünüşü hakkında fikir edinebilesiniz diye.
Yılbaşı için iç pilavlı hindinin hazırlanışı;
Öncelikle hindiyi sığacağı kadar bir tencereye koyup üzerini kapatacak şekilde su ekliyoruz. Üzerine biraz tuz atıp, yumuşayana kadar 1-2 saat kaynatıyoruz. Yumuşadıktan sonra hindiyi borcama, suyunu da ayrı bir kaba ayırıyoruz. Ayırdığımız su ile iç pilav yapacağız (1 su bardağını sos için ayırın). İç pilavı Tavuklu Pilav tarifindeki gibi yapabilirsiniz. Yani bildiğimiz pilav olacak.
Pilavı hazırladıktan tencereden almadan içine aşağıdaki malzemelerden istediğinizi koyabilirsiniz.
Ceviz (biraz ezilecek)
Fındık (biraz ezilecek)
Kuş üzümü
Kestane (önceden haşlanıp, küçük parçalara ayrılmış.
Pilav olduktan sonra yukarıdaki malzemelerden sevdiklerinizi tencerede pilavla birlikte karıştırarak ekleyebilirsiniz. Ardından hazırladığımız iç pilavı haşlanmış hindinin içine dolduracağız.
3065753312_7f5127b8f21.jpg

Sos Malzemeleri;
Yarım su bardağı limon suyu (isteyen limon suyu yerine şarap kullanabilir)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindinin haşlandığı su
Tuz
Sarımsak
Kekik ya da biberiye
Yukarıdaki malzemeleri karıştırıp sos hazırlayacağız. Hazırladığımız sosu fırın tepsisine koyduğumuz hindinin üzerine döküp, fırında 30-50 dakika arası kızarana kadar pişireceğiz.
Yukarıda malzemeler arasında şarap da olması lütfen tepkilere yol açmasın. Belki şarap da kullanmak isteyen olabilir diye yazdım. Şarap kullanmak istemeyenler için limon suyu yeterli olacaktır. Bu ince noktayı da belirtmek istedim. Pamuk Hanım’a bu nefis tarifi için teşekkür ediyorum. Şimdiden hepinizin yeni yılı kutlu olsun. İnşallah dilediğiniz gibi bir yıl geçirirsiniz. Afiyet olsun
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst