2 Su bardağı pirinç,
1 Orta boy soğan,
2 Çorba kaşığı tereyağ,
3 Su bardağı su,
1 Tatlı kaşığı tarçın, 1 Tatlı kaşığı karabiber,
1 Tatlı kaşığı tuz,
2 Tavuk ciğeri,
1 Çorba kaşığı çamfıstığı,
1 Çorba kaşığı kuş üzümü.
YAPILIŞI
1.Pirinci 1 saat sıcak tuzlu suda bekletiniz,
2.Tencerede eritilmiş yağa rendelenmiş soğan, çamtıstığı, küçük küçük doğranmış tavuk ciğerini atarak, fıstıklar pembe olana kadar kavurunuz,
3.Suda bekletilen pirinçleri iyice yıkayıp süzdürü*nüz ve tencereye ilâve ederek ağır ateşte 1 dakika karıştırınız,
4.3 bardak sıcak su ile beraber tuz, tarçın, kara*biber ve temizlenmiş kuş üzümü ilâve ediniz,
5.Ağır ateşte pişiriniz,
6.15-20 dakika demlendirdikten sonra servis yapı*nız,