İbrahim Üzülmez: Emre bu tuzağa nasıl düşer

Görünmezadam

Kayıtlı Üye
Beşiktaş'ın 'deli' lakaplı eski yıldızı İbrahim Üzülmez, derbideki olayları FANATiK'e değerlendirdi.
Derbinin ardından birçok yorum yapılırken, Beşiktaş’ın eski yıldızlarından İbrahim Üzülmez, FANATİK için yaşananları değerlendirdi. Sözlerine Galatasaraylı Melo ile başlayan Üzülmez, “Saha içerisinde Galatasaray’ın en önemli oyuncularından biri. Takıma çok iyi katkı sağlıyor. Ancak futbol dışı davranışlarına bakıldığı zaman çok tahrikkâr olduğunu görebiliyoruz. Yani ben Melo’nun bu maçta böyle hareketler yapacağını adım gibi biliyordum. Futbolcu
olarak yeteneğini bildiğimiz gibi bu özelliği de gayet açık. Derbide de yapacakları net şekilde ortadaydı. Biz bunu kenardan biliyorken, Fenerbahçe takımı nasıl bilmiyor ya da Emre tahriklere bu kadar rahat bir şekilde nasıl düşüyor anlayamıyorum. Ersun Yanal kesinlikle oyuncularını uyarmıştır bu konuda ama Emre’nin bu kadar kendini rahat attırması beni çok şaşırttı. 13 puan önde olan Fenerbahçe’nin daha sakin olması gerekirdi ama gerginlerdi” dedi.

‘Saygılı olması gerekirdi’

Melo’nun Emre’ye yaptığı hareket karşısında hiçbir futbolcu sağlıklı düşünemeyeceğini de kaydeden İbrahim Üzülmez’in öne çıkan diğer sözleri şunlar: “Aynı hareket bana yapılmış olsa onun üzerine yürürdüm. Kırmızı kart görmüş, fiziki olarak çökmüş bir futbolcuya bu şekilde davranılmamalı. Yani kesinlikle kabul edilebilir bir tarafı yok. Melo gösterdi ki, derbide Fenerbahçe’yi tahrik etmeye hazırlanmış. Bunun başka bir açıklaması yok. Çünkü yaptığı, “Ben sana gösterdim, şimdi sahadan git” demekten başka bir şey değil. ‘Bunu başardım’ havası vardı Melo’da. Hiçbir futbolcu buna karşı sakin duramaz. Onun kalitesinde bir oyuncunun biraz daha saygı göstermesi gerekirdi. Geri adım
atmalıydı.”

‘Biri ona dur demeli’

“Pascal’ın yaptığı hareketten sonra ülkemizden gittiğini, yani gönderildiğini düşünürsek artık birilerinin Melo’ya da ‘dur’ demesi gerekiyor. Bunu kim yapar bilmiyorum. TFF mi olur, yoksa Galatasaray Yönetimi mi... Fakat artık bir şekilde Melo’nun da bu ülkede yaptıklarının önüne geçilmeli. Futbolculuğuna saygım sonsuz. Ancak bu hareketlerin kabul edilebilir tarafıda kalmadı.”

‘Beşiktaş bir adım önde’

“Galatasaray eskisi gibi değil. Takım içerisinde sıkıntılar olduğu gerçek. Selçuk’un oyundan çıkarken yaşadıkları ortada. Mancini oyuncular üzerinde pozitif değil. Beşiktaş’tan daha kaliteli oyunculara sahip oldukları doğru. Fakat takım olmayı başaramadılar. Beşiktaş ekip gibi oynuyor, takım duruşu veriyor. Tek kulvarda yarıştıkları için camialarına karşı sorumluluklarını yerine getirmek istiyorlar. İstekli, arzulu futbolları devam edecektir. Yaşadıkları onca talihsiz sakatlığa ve olumsuzluklara rağmen ben Beşiktaş’ı yarışta bir adım önde görüyorum.”

‘Bilic, Mancini’den daha iyi’

“Galatasaray ve Beşiktaş’ı kıyaslarken hocalara bakmalıyız. Takım üzerindeki etkilerini değerlendirdiğimizde ben Bilic’in Mancini’den çok daha iyi olduğunu görüyorum. 90 dakika boyunca oyuncularıyla beraber. Çok arzulu, saha kenarında maçı oynuyor resmen. Bu da futbolculara olumlu yansıyor. Mancini daha iyi bir kariyere sahip olabilir. Ancak ben Bilic’in takımıyla kurduğu müthiş ilişkiyi dışarıdan gözlemlediğim kadarıyla çok beğeniyorum. Beşiktaş, kesinlikle Bilic’le yola devam etmeli. Çok sempatik ve uysal bir insan. Futbolcularla da konuşuyorum. Hepsi hocalarından çok memnun. Bu, bir takım için çok önemli.”

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri