İbn Sina ve Tıp

HaSaNSaBBaH

Kayıtlı Üye
İbni Sina tıpta teşhisin önemini vurgulamış, geçici ve önemsiz hastalıklar için ilaç verilmemesini, cerrahiye daima son çare olarak başvurulmasını, teşhisin sağlıklı yapılabilmesi için hastanın gerektiği ölçüde gözlem altında tutulmasına öğütlemiş; günümüzde büyük önem taşıyan deontoloji (tıp ahlaki) konusunda son derece önemli ilkeler koymuştur.

İbni Sina halk sağlığı, çevre sağlığı, göz, diş, kalp, kan ve damar hastalıkları, cerrahi, yanık tedavisi, spor, çocuk sağlığı, patoloji, eczacılık, koruyucu hekimlik, teşhis ve tedavi yöntemleri gibi tıbbın birçok alanındaki görüş ve uygulamalarıyla tıp bilimine evrensel boyutta katkılarda bulunmuş; bu nedenle kendisine batıda «tıbbın kralı» denilmiştir. Ayrıca, el-Kanun, XllI. yy’dan başlamak üzere çeşitli Batı dillerine çevrilmiş ve birçok kez basılmıştır. Avrupa’da ilk klinik ders 1500’de Padua’da İbni Sina uzmanlarınca verilmiş; el-Kanun çeşitli üniversitelerde zorunlu ders kitabı sayılmıştır. XV. yy’da İngolstadt Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki en büyük dershaneye Avicenne (İbni Sina) adı verilmiştir. Aynı fakültenin doktora yönetmeliğinin 2. ve 5. maddelerinde İbni Sina ve Razi’den birer soru sorulması zorunlu kılınmıştı.


 
---> İbn Sina ve Tıp

bilgi için teşekkürler ibn-i sina tıp için dünyanında kabul ettigi en büyük alimlerden birisidir
 
---> İbn Sina ve Tıp

Rica ederim. İbn Sina'yı düşünceleri sebebiyle çoğu zaman tenkit etsemde İnsanğa yarar konusunda attığı bu büyük adımları görmezden gelemiyorum. Muhteşem bir doktordur. Avrupa okullarında O'nun kitaplarından ders vermeyi zorunlu tutarken biz batılı alimlerin kitaplarıyla sürünmeye devam ediyoruz: )
 
---> İbn Sina ve Tıp

keske butun dunya genelindede dahi Muslumanlar ust siraya ciksa...

ne cok hazinemiz var halbuki

vesselam.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst