'hayaL
Bayan Üye
Hz. Ömer (r.a.), Müslüman olunca, arkadaşlarıyla birlikte Ka’be’ye giderek namaz kıldı, orada bulunan Müşriklere Müslüman olduğunu ilan etti ve ondan sonra ancak teskin oldu.
Hz. Ömer Müslüman olunca, ruhunu kuvvetlendiren ve kalbini aydınlatan imanın şehametiyle çevresindekilere dedi ki:
“Bu Mekke havalisinde ağzı en gevşek olan ve duyduğunu hemen başkasına söyleyen kimdir ki, ben ona gidip Müslüman olduğumu söyleyeyim de, o da benim Müslüman olduğumu herkese ilan etsin.”
Dediler ki:
“Cemil adındaki filan kimsedir.”
Hemen kalkıp söylenen şahsın yanına gitti ve ona:
“Haberin olsun, ben Müslüman oldum” dedi…
Yine arkadaşlarına dedi ki:
“Bu Mekke havalisinde İslam’ın en büyük düşmanı kimdir ki, ben gidip ona hidayete erdiğimi ve Müslüman olduğumu söyleyeyim de, o da gayzından, kininden ve öfkesinden çatlasın.”
Dediler ki:
“Bu kimse Ebu Cehil’dir.”
Hz. Ömer, kalkıp Ebu Cehil’in yanına gitti ve ona Müslüman olduğunu bildirdi…
***Rabbim bizlere de Hz. Ömerin İmanı Gibi Bir İman Nasip etsin***
Amin.Amin.Amin
Hz. Ömer Müslüman olunca, ruhunu kuvvetlendiren ve kalbini aydınlatan imanın şehametiyle çevresindekilere dedi ki:
“Bu Mekke havalisinde ağzı en gevşek olan ve duyduğunu hemen başkasına söyleyen kimdir ki, ben ona gidip Müslüman olduğumu söyleyeyim de, o da benim Müslüman olduğumu herkese ilan etsin.”
Dediler ki:
“Cemil adındaki filan kimsedir.”
Hemen kalkıp söylenen şahsın yanına gitti ve ona:
“Haberin olsun, ben Müslüman oldum” dedi…
Yine arkadaşlarına dedi ki:
“Bu Mekke havalisinde İslam’ın en büyük düşmanı kimdir ki, ben gidip ona hidayete erdiğimi ve Müslüman olduğumu söyleyeyim de, o da gayzından, kininden ve öfkesinden çatlasın.”
Dediler ki:
“Bu kimse Ebu Cehil’dir.”
Hz. Ömer, kalkıp Ebu Cehil’in yanına gitti ve ona Müslüman olduğunu bildirdi…
***Rabbim bizlere de Hz. Ömerin İmanı Gibi Bir İman Nasip etsin***
Amin.Amin.Amin