Hz Muhammed'in diliyle Hz Ali

Hz. Ali’yi Sevmek

Hz. Muhammed : “Ali’nin sevgisi ateşin odunu yediği gibi günahları yer, bitirir'
“Allah müminin kalbinde Ali’nin sevgisini sabit kılar. Buna rağmen sürçecek olursa kıyamet günü Allah sırat köprüsü üzerinde ayağını sabit kılar.”

Hz. Ali İyilerin İmamıdır

Hz. Muhammed :
“Ali iyilerin imamı, kötülerin katilidir. Ona yardım eden yardım görür ve onu yardımsız bırakan yardımsız kalır.”
“Ey Ali! Şüphesiz Allah sana fakirlerin sevgisini bağışlamıştır. Bu yüzden onlar senin imam oluşundan, sen de onlar gibi taraftarların olduğundan hoşnutsun.”

Hz. Ali Sizin İmamınızdır

Hz. Muhammed : Allah Ali hakkında bana tavsiyelerde bulundu. Ben, “Ya Rabbi! Bana açıkla”dedim. O, “Dinle”ded i. Ben, “Dinliyorum”ded im. O, “Şüphesiz Ali hidayet bayrağı ve dostlarımın imamıdır. Onu bununla müjdele”dedi. Ali gelince kendisine bunu müjdeledim.

Ali Benim Vasimdir

Hz. Muhammed : “Şüphesiz, benim vasim, sır yerim, kendimden sonra geride bırakacaklarımı n en hayırlısı; vaatlerimi yerine getirecek ve borcumu ödeyecek kimse Ali'dir
“Şüphesiz her nebinin bir vasisi ve varisi vardır ve şüphesiz Ali benim vasim ve varisimdir'

Ben Kimin Mevlası İsem Ali de Onun Mevlasıdır

Hz. Muhammed : “Ben kimin mevlası isem, Ali de onun mevlasıdır.”
Allahım! Ali’yi seveni sev ve ona düşman olana düşman ol.

Ali Her Müminin Velisidir

Hz. Muhammed : “Şüphesiz Ali bendendir ve ben de Ali’den ve Ali her müminin velisidir.

Ali Haktandır

Hz Muhammed :
Ali hak iledir, hak da Ali iledir ve onun etrafında döner.”
“Hak bununladır, hak bununladır (yani Ali iledir. )”
“Ali nereye meyil ederse hak onunladır.

Ben ve Ali Bir Ağaçtanız

Hz. Muhammed : “Ey Ali! İnsanlar değişik ağaçlardandır. Oysa sen ve ben bir tek ağaçtanız.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri