Hz. Mevlana'nın ölüm yıldönümü

leylmira

Bayan Üye
Yaşamını ''HAMDIM, PİŞTİM, YANDIM '' sözleriyle özetleyen MEVLANA ölüm gününü yeniden doğuş günü olarak kabul ediyor. Öldüğü zaman sevdiğine, yani yaradanına kavuştuğu için, ölüm gününü düğün günü veya gelin gecesi anlamında '' Şeb-i Arus'' diyordu. Dostlarına ölümünün ardından üzülmemelerini vasiyet ediyordu.

Onun düşüncesinde ve fikirlerinde ölüm hiçbir zaman yokluk olarak kabul edilmemektedir. ''Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız, bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir .'' diyerek gönüllerdeki ölümsüzlüğe dikkat çekmişti​

---> Hz. Mevlana'nın ölüm yıldönümü

Rabb'im gani gani rahmet eylesin.. Mekani'ni Cennet Komşusu'nu H.z Muhammed eylesin insaAllah...Rabb'im Şefaat hakkı verirse ilk once NiL'i sonra bizleride şefaatine nail eyler insaAllah....

Mevlana çok büyüktür beni kıtmir kabul etse ayaklarının altını öperim. Ama onu Aşk Peygamberi değil, Onu Hz. Muhammedin (S.A.V.) yerine koydukları zaman Mevlanayı gittikçe yanlış tanıtanlar doluşuyor. Maalesef bu böyle. Bizim insanımız sevgiyi her zaman abartmayı seviyor ama birde Allahu Teala ve Hz. Muhammed (S.A.V.) konusunda abartsalar keşke.

Hz. Mevlana çok büyük bir insandır, sözleri, yaşamı, örnek kişiliği hayran olduğum kişilerin başında geliyor. Ama yanlış tanıtılıyor çok yanlış

Geçmişte yaşamış bu büyük şahsiyetleri zamanında çocuklara gençliğe yaşadıkları hayatlar bilgi olarak sunulsaydı onlardan alınacak manevi güçlerle daha güzel olaylara imza atılabilirdi ne yazikki yabancılar bizlerden daha fazla ilgi gösteriyor sevindiren gelişmede bilgi teknolojileri sayesinde daha çok tanınır oldu eğer bir insan yanlış tanımaya elverişliyse kitap kitap okusa tanıyamaz Mevlanayı sevmek ve onu anlamak yürek işidir.

Allah rahmet eylesin , günümüzde kendisini suçlayan ve yanlış tanıyan ve tanıtan insanlar olsada ben onu dogru anladıgımı ve tanıdıgımı düşünüyorum...Mevlana ve Şems Tebriz-i kolay bulunmayan 2 cevherdir...Allah mekanlarını cennet eylesin...Kendisini Konyada ziyaret etmek nasip oldu çok şükür...

güzel konu teşekkürler.. 7 öğüdüne uyanlardan olalım inşallah..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri