Hz. İsa (a.s.)‘ın 2000 Yıl Önce Kullandığı Kişisel Eşyası Bulundu

meridyen2

Kayıtlı Üye
Hz. İsa (a.s.)‘ın 2000 Yıl Önce Kullandığı Kişisel Eşyası Bulundu

hz._isa_a.s._tr.jpg

Sayın Adnan Oktar’ın verdiği müjdeler doğrultusunda Hz. Nuh (a.s.)’ın gemisinin geçtiğimiz Nisan ayında bulunmasının ardından, Ağustos ayında önemli bir gelişme daha yaşandı. Röportajlarında sık sık, Hz. İsa (a.s.)’ın yeniden dünyaya dönüşünde, üzerindeki kıyafet ve yanındaki kişisel eşyalarla birlikte geleceğini söyleyen Sayın Adnan Oktar’ın bu müjdesinin de gerçekleştiği basın tarafından duyuruldu. Haberde Kudüs ve çevresinde yapılan araştırmalar sonucunda Hz. İsa (a.s.) dönemine ait, üzerinde “Rab, geri döndüm” yazan bir kupa bulunduğu açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde basında yer alan bir haberde, Kudüs ve çevresinde yapılan araştırmalarda Hz. İsa (a.s.) dönemine yani 2000 yıl öncesine ait bir kupa bulunduğu açıklandı. Üzerinde “Rab, geri döndüm” yazısı bulunan kupanın Hz. İsa (a.s.)’ın bundan 2000 yıl önce kullanmış olduğu kişisel bir eşyası olması ihtimali çok yüksektir. (Doğrusunu Allah bilir) O dönemde kullanılan yazı türüyle yazılmış olan bu yazı, kupanın Hz. İsa (a.s.)’ın önceki hayatına dair bir eşya olduğunu göstermektedir:

“Son dönemde en fazla dikkat çeken gelişmelerden biri ise, bir süre önce Siyon Dağı’nda keşfedilen ve üzerinde “Rab, geri döndüm” yazan iki bin yıllık bir kupanın bulunması oldu. Arkeologları şaşırtan, bu sözün Ölü Deniz Parşömenleri’ndekine (bulgular, bu parşömenlerin M.Ö. 68 yılında mağaraya yerleştirildiklerini gösteriri) benzer bir kod ile yazılmış olmasıydı.” (Vatan Gazetesi, 2 Ağustos 2010)

İçinde bulunduğumuz Hicri 1400, Peygamberimiz (s.a.v.)’in haber verdiği gibi, Hz. İsa (a.s.)’ın Allah’ın izniyle dünyaya dönüş çağıdır. Hz. İsa (a.s.), Peygamberimiz (sav)’in hadislerinden ve İslam alimlerinin açıklamalarından anlaşıldığı üzere şu anda yeryüzündedir ve faaliyet halindedir. Önümüzdeki 10-20 yıl içinde ise, Allah’ın izniyle, tüm insanlık Hz. İsa (a.s.)’ın nurlu yüzünü yeniden görecektir.

Böyle bir dönemde Hz. İsa (a.s.)’ın 2000 yıl önce kullandığı kişisel bir eşyasının bulunmuş olması ise son derece manidardır. Sayın Adnan Oktar, hadislere ve büyük İslam alimlerinin sözlerine dayanarak, daha önce yaptığı açıklamalarında Hz. İsa (a.s.)’ın yeniden dünyaya döndüğünde üzerinde 2000 yıl önceki kıyafetinin bulunacağını, yanında o döneme ait kişisel eşyalarıyla birlikte geleceğini söylemiştir. Sayın Adnan Oktar’ın konuyla ilgili açıklamalarından bazı örnekler şu şekildedir:

Kaçkar TV, 26 Şubat 2009

ADNAN OKTAR: Hz. İsa (a.s.) ilk geldiğinde bir Hıristiyan cemaat içine gelecek, ama bu Müslümanlığı andıran bir Hıristiyan cemaati olacak. Onu uyur halde Allah bırakacak onların bulunduğu bir odaya, bulundukları bir eve uyur halde bırakacak. O kişiler Hz. İsa (a.s.)’la karşılaştıklarında sadece şüphe edecekler yani emin olamazlar. Yani kim olduğunu bilmeyecekler. Sadece geçmişini hatırlamayan bir insan olarak bulacaklar. O kıyafetlerine de özel bir anlam vermezler o anlamda, sadece garipserler, yani şaşırırlar. Hz. İsa (a.s.) sürekli o kıyafeti giyecek diye bir şey yok. İlk geldiği anda o kıyafetle. Fakat o kıyafetler saklanacaktır yani talebeleri saklayacaktır. MESELA O DEVİRDE KULLANDIĞI MADENİ PARALAR, O ZAMAN KULLANDIĞI KENDİ KOKUSU, KOKU KUTUSU, AYNASI, ONA BENZER BELLİ EŞYALAR, üstünde yani cebinde bulunan kıyafetler, üstündeki kıyafetlerin aynı o şekliyle alınmıştır, o şekliyle de geri bırakılacak inşaAllah.

Dem TV, 23 Ocak 2009

ADNAN OKTAR: Çok keskin bakışlıdır Hz. Mesih (a.s.). Geldiğinde aynen dediğim gibi göreceksiniz. İki tane sarı kıyafeti vardır üstünde göğe alındığında, bir üstte, bir altında. Bir de uzun kıyafeti vardı, maşlah gibi uzun bir kıyafet. Ayağında ayakkabısı, parmak arası, başparmak arasından geçen terlik tarzında, ona çarık da deniyor. Öyle deriden yapılma, köseleden yapılma ayakkabısı var. BEYLİK EŞYALARI FALAN AYNI ORİJİNAL HALİYLE. 33 yaşında yeniden, dünyaya yeniden bırakılacaktır. Zamanın ve mekanın dışına çıkmıştır. Yeniden zamanın ve mekanın içerisine sokulacaktır. Ona belki bir saniye gibi gelecektir o 2000 yıl. Geldiğinde zaten bu tavrından, üslubundan, kişiliğinden hemen insanlar onu tanır. Said Nursi Hazretleri diyor, “Hz. Mesih (a.s.) geldiği vakit kendisi dahi kendisini bilmez” diyor. “Yakın talebeleri ve seçkinler onu imanın nuruyla tanırlar” diyor. us2.harunyahya.com/Detail/T/7EZU2FZ0164/productId/29200/

Sayın Adnan Oktar’ın Hz. İsa (a.s.)’ın 2000 Yıllık Kişisel Eşyasının Bulunması Hakkındaki Açıklamaları

ALTUĞ BERKER: Başka bir gazete haberinde Hocam, “Bir Dinin Gizemi Çözülüyor” diye bir haber var. “Son dönemde en fazla dikkat çeken gelişmelerden biri ise” diyor haberde, “ bir süre önce Siyon Dağı’nda keşfedilen ve üzerinde “Rab, geri döndüm” yazan iki bin yıllık bir kupanın bulunması oldu.”

ADNAN OKTAR: Nasıl? Bir daha söyler misin?

ALTUĞ BERKER: “Rab, geri döndüm”

ADNAN OKTAR: Yani Allah’a hitap ediyor “geri döndüm”.

ALTUĞ BERKER: Evet. “’Rab, geri döndüm’ yazan iki bin yıllık bir kupanın bulunması oldu. Arkeologları şaşırtan şey, bu sözün Ölü Deniz Parşömenleri’ndekine benzer bir kod ile yazılmış olmasıydı” diyor hocam.

ADNAN OKTAR: İki bin yıllık?

ALTUĞ BERKER: Evet hocam, inşaAllah.

ADNAN OKTAR: Hayret. Acaba Hz. İsa (a.s.)’ın kendi yanında götürdüğü kupa olabilir mi o? Beylik eşyalarıyla gelecek çünkü Hz. İsa (a.s.). Tabii, üzerindeki kendi tarağı, beylik eşyaları, yanındaki bir parça parası. İki bin yıllık olması çok şaşırtıcı. Ona bir bakmak lazım. Önemli bir olay bu. Çünkü Allah’a hitap ediyor, “geri döndüm” diyor. İki bin yıllık olması da çok manidar. Yani pek açıklanacak gibi değil. Çünkü Hz. İsa (a.s.) zamanı olmuş oluyor bu. Hz. İsa (a.s.) hayattayken veyahut göğe alındığı döneme ait bir şey. İki bin yıllık olunca. Yanındaki eşyaları ben söylemiştim, onlar incelendiğinde iki bin yıllık olduğu anlaşılacak. Tarağı, parası, mendili, yanındaki beylik eşyalarıyla beraber alındı, göğe alındığında. Yani kıyafeti falan hepsi. Ayakkabısı, ayak arasından geçen bir sandaleti vardı, onunla beraber alınıyor. O sandalet de incelendiğinde iki bin yıllık olduğu anlaşılacak. Kıyafeti, inşaAllah. Ama bu çok acayip, bunun üzerinde çok durmak lazım. (Sayın Adnan Oktar’ın 2 Ağustos 2010 tarihli harunyahya.tv röportajından)
(makale harun yahya)

Bu makale, İlmi Mercek Dergisi 75. sayı (Eylül 2010) 20. sayfada yayınlanmıştır.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri