Hurmalı Kestaneli Pilav

İnci

1907
Prenses
Hurmalı Kestaneli Pilav

23861_386922759846_137280359846_3730317_5882967_n.jpg


MALZEMELER

2 tane havuç
1 kase kestane
1 kase hurma
1 tavuk göğsü
1 tavuk butu
1 tane soğan
4 su bardağı pirinç
kimyon
tuz
karabiber
sıvıyağ

YAPILIŞI

Tavuk göğsü ve budu, tuz ve karabiber katılarak haşlanır. Suyundan 3 su bardak kadarı daha sonra kullanmak üzere ayrılır. Tavuklar parçalanır.
Ayrı yayvan bir tencerede soğanlar yağda kavrulur. İçine kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçlar atılıp, sotelenir. Kabukları çizilip fırına verilen kestaneler piştikten sonra temizlenir. Hurmalar çekirdekleri çıkartılıp iki üç parçaya bölünür ve kestanelerle birlikte havuca eklenir.
Daha önceden haşlanmış olan tavuk göğsü ve butu kavrulan malzemeye ilave edilir. Arzu edilen miktarda kimyon da ilave edilir. Yarım saat önceden ıslatılmış olan pirinç de bu karışımın üzerine pirinçler alttaki malzemelye karışmamasına dikkat edilerek dökülür. 3 su bardağı tavuk suyu ve bir su bardağı su da ilave edilir. Suyu çekilene kadar pişirildikten sonra kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Ilıyınca genişçe bir servis tabağına ters çevrilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst