Ho'oponopono'ya Bakış

nones

Bayan Üye
Ho'oponopono eski bir hawai arınma metodur. Bu günlerde Zero Limit (JOE VİTALE )
Adlı kitapla gündeme gelmiş ve yankı uyandırmıştır. Bu yöntemle kişinin, yaşadığı olumsuz durumların sorumluluğunu alarak arınmayı seçmesi baz alınmıştır.Bir nevi ‘’sen değiş dünyan değişsin’’felsefesiyle özetlemek mümkündür.Hayatındaki tüm olumsuzluklar için…Kabulleniş ve arınma için süreklilik gerektiren şu kalıbı kullanır (kendisine tekrarlar) ;
Manevi arınma ilacı gibi düşünebiliriz.
Seni seviyorum .
Özür dilerim.
Lütfen beni affet
Teşekkür ederim …

Ho'oponopono ‘yu biraz açıp gelin birlikte inceleyelim . Ho'oponopono’ya göre şu anda yaşadığımız ;üzüntü , talihsizlik, bu negatif durumun adını her ne koyduysanız , bu durumun sebebi bizzat kendinizsiniz.Ürkütücü ya da kabul edilmez gibi gözüküyor değil mi? Ama böyle .
En azından şu anda bu üzüntüye izin veren sizsiniz . İçinde yaşadığınız dünya sadece derinlerinizin dışa yansıması.
Yaşadığınız bu durumu bilinçli ya da bilinçsiz olarak siz bu hale getirdiniz.

(Ara ara ‘’sen ‘’diye devam ediyorum , hepimizden bahsediyorum haberiniz ola …)
Şu anda seni tıkayan ,çözemediğin , üzüntü yaşamana neden olan her neyse .. bu durum karşısında verdiğin tepki,yaşadığın kaygı,kendine yaptığın saygısız-onur kırıcı eleştiriler,eylemler çoğaltılabilir …Bizzat senin sana yaptığın kötülüklerdir.

Sonuç olarak temenni ettiğin bu değildi.Sadece yanlış yoldasın.Şimdi bununla yüzleşme ve bu durumun sorumluluğunu %100 alma zamanı!
Ho'oponopono’ya göre bunun için kendinden özür dilemeli ve bu farkındalık için teşekkür etmeli yani bu kalıbı tekrarlamalı ve arınmalısın.
Diğer kişisel yöntemlerinden farklı olarak bu yöntem ilahi dinlerle TAMAMEN örtüşüyor.İnançların hepsinde günahlarınızın bedeli vardır.Bu dünyada ya da diğer alemde hesabını verdiğiniz, vereceğiniz.Evet içinde bulunduğunuz mutsuzluk bilerek ya da bilmeyerek işlediğiniz bir günahın , Tanrı’ya olan güveninizin sekteye uğrayıp, korkularınızın sizi yenmesi sonucu yaşadığınız mutsuzluğun , onun size verdiği hediyeye (ruh ve beden, benliğiniz )yine onun sınırsız gücünü (her şeyi çözen ve sizin için en doğrusunu bilen ) unutup kendinizi üzdüğünüz ,karanlık ihtimallere takıldığınız ,acımasızca incittiğiniz (üzüntü ve kendi onurunuzu zedelemeniz) için olması kaçınılmazdır. (Bir de Onun size şah damarınızdan yakın olduğunu hatırlayınca …)
Allah ; size bunun karşılığı olarak adil davranıyor sadece.Acı çekmeniz ve kendinizden vazgeçmeniz için değil bu yaşadıklarınız.Çünkü o haşa sadist değil ADİL.Bu duruma olgunlaşmaya teşvik yolunda işaretler demek doğru olacaktır.

Bunu bir de ilahi dinler penceresinden değerlendirelim.
Allah sevgisi arınma için tek çözümdür.
Hristiyanlık da dinlerin hepsi gibi Tanrı ve sevgi temeli üzerine yapılanmış ve sık sık bunu vurgular.Ancak böyele arınabilirsiniz. Mez. 51:Ey Tanrı, lütfet bana, sevgin uğruna; sil isyanlarımı, sınırsız merhametin uğruna. 2- Tümüyle yıka beni suçumdan, arıt beni günahımdan. 3- Çünkü biliyorum isyanlarımı, günahım sürekli karşımda. 4- Sana karşı, yalnız sana karşı günah işledim, senin gözünde kötü olanı yaptım. Öyle ki, konuşurken haklı, yargılarken adil olasın.
Musevilik ;’’Günahlarını gizleyen başarılı olamaz,itiraf edip bırakanlarsa merhamet bulur.(Sül.Özd. 28:13)
Kötü kişi (kötülük yapmış kişi ) yolunu,fesatçı düşüncelerini bıraksın;Rab’be dönsün,merhamet bulur .Allah’ımıza dönsün ,bol bol bağışlanır.(Yeşaya 55:7)
İslamiyet ;Sonra gerçekten cehalet sonucu kötülük işleyen , sonra bunların ardından tevbe eden ve ıslah olanlarla beraberdir.Şüphesiz Rabbin bundan sonra bağışlayandır , esirgeyendir.(Nahl Suresi : 119 )
Onlar bilmiyorlar mı ki, gerçekten Allah kullarından tevbeleri kabul edecek ve sadakaları alacak olan O'dur. Şüphesiz, tevbeleri kabul eden, esirgeyen O'dur. (Tevbe Suresi,104) Gerçekten Ben, tevbe eden, inanan, salih amellerde bulunup da sonra doğru yola erişen kimseyi şüphesiz bağışlayıcıyım. (Taha Suresi, 82) tevbe eden, iman eden ve salih amellerde bulunup davranan başka; işte onların günahlarını Allah iyiliklere çevirir. Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. Kim tevbe eder ve salih amellerde bulunursa, gerçekten o, tevbesi (ve kendisi) kabul edilmiş olarak Allah'a döner. (Furkan Suresi, 70-71)Yunus Duası ; “Senden başka ilah yoktur.
Seni her türlü noksanlıktan tenzih ederim.
Gerçekten ben kendine zulmedenlerden oldum .
Ho'opono işte bunlarda saklıdır .Bu yöntemin temeli ; sevgi (Yaratıcıya ve emaneti olan benliğinize sevgi) sorumluluğun kabulü ve durum ifadesi (itiraf) , farkındalık, özür (tövbe) , teşekkür ( şükür ve umut )

Ho'oponopono bu yüzden özünde ilahi dinlerle örtüşür.(Asla din değildir.)Bu nedenle ;aynı anda telkin,terapi, ve arınma ibadet eksenlidir.Çünkü bir anlamda tövbedir,tövbe de inanç,sevgi,itiraf ve şüküre dayanır.Ve bu içtenlik ve samimiyet her şeyi çözer.

Örnek : Sevgilinizi / eşinizi kıskanıyorsunuz ve bu ilişkinize zarar veriyor.

Bu duruma sebep olan bilerek ya da bilmeyerek işlediğim bir günah , ortaya çıkmasına sebep olduğum ,negatif enerji ve durumların, ve yaşadağım kaygının sorumluluğunu %100 kabul ediyor ve arınmayı seçiyorum.

Allah’ım Seni seviyorum.
Özür dilerim . (Asla kişiden değil yaratıcıdan , Allah’tan özür dilediğinizde aynı anda kendinizden özür dilemiş olacaksınız.)
Lütfen beni affet. (Aynı şekilde yaratıcıdan …)
Teşekkür ederim. (‘’ ‘’ ‘’ …)
Başlarda bu konsantrasyonla sürekli devam etmeniz gerekiyor.Sonra bu duyguyu yaşadığınız her an Seni seviyorum Allah’ım,senden özür dilerim diye devam edebilirsiniz.
Siz arındıktan sonra gerisi gelecektir,ilk halka sizsiniz. Şüphesiz, yine inanışınıza göre,sadece kendinizden de özür dileyebilirsiniz .Devamlılık ve yaşam felsefesi haline getirmek önemli.Bu duyguyu her hissettiğiniz an bu yöntemle arınabilirsiniz.
Fakat burada bir ince çizgi var ; asla kişiden direkt olarak özür dilemiyoruz!Bu sizde suçluluk duygusunu kabartmaktan ve bu duygunun size baskı yapmasından başka işe yaramaz. Allah’tan (ve dolayısıyla kendinizden bu şekilde özür dilemiş oluyorsunuz) özür dilemelisiniz ,böylece onun affediciliğiyle ve gücüyle siz arınacaksınız. Böylelikle bilinçaltınızın temizlenecek.

Unutmadan söyleyeyim ; başlarda egonuz size baskı yapacak sinirlenebilirsiniz.Sorununuzla ilgili rüyalar görmeniz mümkün.Mide bulantısı,ishal,baş ağrısı …( Egonuzun savunma mekanizması ve arınma işliyor sadece.) Bilinçaltınızla beraber bedeniniz de temizleniyor.Şiddetliyse doktora gidin tabii , ama asla vazgeçmeyin.

Temizlik gibisi yok ..
İnancınıza göre (ateist,Müslüman ..vb.)öz benliğimizi sık sık banyo yaptıralım.
Bu yöntemle tanışmama aracı olan herkese özellikle eminetan'a …. Teşekkür ederim .

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri