Hollandez sos

İnci

1907
Prenses
HOLLANDEZ SOS

MALZEMELER

10 kişilik
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı su
4 yumurta sarısı
500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
¼ tatlı kaşığı tuz
½ limonun suyu



HAZIRLANIŞI

Soğanıi karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte
virgul.gif
sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. İlk sıcaklığı geçince içine su
virgul.gif
tuz
virgul.gif
limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın
virgul.gif
yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta parçaları top top kalmalı
virgul.gif
kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın
virgul.gif
yedirin. İnce süzgeçten geçirip kullanın.Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir. Yağ ılık olmalıdır
virgul.gif
soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst