Hollandez Sos Tarifi (Fransız Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Malzemeler

* 10 adet ezilmiş tane karabiber
* 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
* 1 kahve fincanı sirke
* 2 çorba kaşığı su
* 4 yumurta sarısı
* 500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
* ¼ tatlı kaşığı tuz
* ½ limonun suyu

Yapılışı

Soğanı, karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin. İnce süzgeçten geçirip kullanın.Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir. Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir.
 
---> Hollandez Sos Tarifi (Fransız Yemeği)

Ya bunu yapmaK cok zorr yani bende ööLe..

Kac kere denedim ama bir türLü yapamiyorummm ..

OLsun önemLi oLan TürK Mutfagini becerebiLmek demi xD
 
---> Hollandez Sos Tarifi (Fransız Yemeği)

Ya bunu yapmaK cok zorr yani bende ööLe..

Kac kere denedim ama bir türLü yapamiyorummm ..

OLsun önemLi oLan TürK Mutfagini becerebiLmek demi xD

Sadece İtalyan mutfağını beğeniyorum o da bize daha yakın olduğu için :)

Türk mutfağı en iyisi ya da biz öle alıştığımız için xD
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst