Hinduizm İnancına Göre Kutsal Nehir: Ganj

RaPizM^^

Bayan Üye
Ganj Nehri Hinduizm inancına göre kutsaldır. Hindular nehri Tanrıça Ganga'nın kişileştirilmiş formu olarak kabul ederler ve bu nedenle insanlar nehre taparlar. İnançlara göre belirli günlerde nehirde yıkanmak günahların affedilmesi ve tövbelerin kabul görmesini sağlar. Hinduzimdeki ölü yakma geleneği nedeni ile birçok insan Hindistan gibi büyük bir ülkede binlerce kilometre yol katederek yakınlarının küllerini bu nehre serperler.

Hindu inançlarına göre nehrin suyuda kutsaldır ve insanlar için kurtuluş yoludur. İnanışa göre bu sudan bir yudum bile içmeden ölmek tamamlanmamış bir hayattır. Bunun ile birlikte ölüm döşeğinde bir hastaya son nefesinde nehrin suyundan içirmek cennete gitmesinin garanitisidir. Bu nedenle birçok Hindu evinde ağzı kapalı kaplarda gerekli zamanlarda kullanmak için sular bulundurur. Nehrin çevresinde Ganj Suyu satan birçok satıcı vardır.

Hinduizm'deki birçok dinî gün ve festival Ganj'ın kıyılarında kutlanır dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan'da yapılan bu tür kutlamalara milyonlarca insan katılır. Bugüne dek dünya üzerinde toplanmış en büyük kalabalık 70000000 kişi ile Ganj Nehri kıyısında Prayaga'da toplanmıştır.

gang_16.jpg

gang_01.jpg

gang_02.jpg

gang_03.jpg

gang_04.jpg

gang_05.jpg

gang_06.jpg

gang_07.jpg

gang_08.jpg

gang_10.jpg

gang_09.jpg

gang_11.jpg

gang_12.jpg

gang_14.jpg

gang_15.jpg

gang_17.jpg

gang_18.jpg

gang_21.jpg

gang_20.jpg

gang_22.jpg

---> Hinduizm İnancına Göre Kutsal Nehir: Ganj

Sade ölülerinin küllerini serpseler neyse de cesetleri de suya atmaları çok korkunç..

Aynı dünyada yaşıyoruz,insanın inanası gelmiyor..

bazı tarikatlarda bu ölüleri yiyolardı
inanması zor bi inanışları war(=

Hayret birsey ya ...

Bu hindistanlilarin inanclarini hic bir zaman anlayamicam ...

Cesedleri yakip küllerini suya "serptiklerini" biliyodum ... ama Cesedleri öylece icine attiklarini Verfügung hatta bu Sudan ictiklerini bilmiyordum ... Ya bi düsünsenize ? ... neyse ...
fare lere bile tapiyorlar ...
dinimizde her dine karsi saygili olmak lazim deniliyor ama böyle birseye asla saygi olamaz ...

İyi ki böyle bir dine inanmıyorum...Tekrar tekrar müslüman oldugu için hamd edesi geliyor insanın..Elhamdülillah

ineğe file maymuna tapanlardan ne beklersin !

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri