---> Hikaye araştırma yöntemleri sırasıyla nelerdir?
Bunları buldum umarım yardımcı olur
A.Biçim İncelemesi (Dış Yapı)•Öykünün adı•Öykünün alındığı kitap ya da derginin adı•Öykünün yazarı•Öykünün basım yeri ve tarihi•Yazarın bağlı olduğu edebiyat dönemiB.İçerik İncelemesi (İç Yapı)•Konu Yönünden:*Öykünün özetlenmesi*Öyküde ele alınan konu nedir?*Yazar, konuyu hangi açıdan ele almıştır?*Öykünün serim, düğüm, çözüm bölümleri nereleridir?*Öyküde ulaşılan ana düşünce nedir?•Kişileri Yönünden:*Eserin belli başlı kahramanları kimler ya da nelerdir?*Kahramanların ruhsal ve fiziksel özellikleri nelerdir?*Kahramanlar gerçek yaşamda da karşımıza çıkabilecek tipler midir?*Kahramanlar arasındaki ilgi nedir?•Yer ve Zaman Yönünden:*Öykü nerede geçmektedir? Bu yerin belli başlı özellikleri nelerdir?*Kahramanların sosyal, kültürel yapılarıyla olayın geçtiği yer arasındabir uyum var mıdır?*Olay ya da durum hangi zaman diliminde geçmektedir?Olay ya da durum ortaya konurken zamana göre bir düzenlilik yapılmışmıdır?•Dil ve Anlatım Yönünden:*Eserin dili anlaşılır nitelikte midir? Bugün canlılığını yitirmiş sözcüklervar mıdır?*Yazar konuşmalarda ve anlatımlarda dili nasıl kullanmıştır?
*Anlatımda öznellik mi yoksa nesnellik mi ağır basmaktadır?*Yazar nasıl bir anlatım yolu izlemiştir?*Anlatım kaçıncı kişi ağzından yapılmaktadır?