‘Herkes İçin Futbol’a 5 milyon dolar verdi, 220 bin çocuk oynadı

' SeRcaN

Kayıtlı Üye

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “5 yıldır destek verdiğimiz ‘Herkes İçin Futbol’ programıyla bugüne kadar 220 bini aşkın çocuğa ulaştık” dedi. Ülker, bu projeye şimdiye kadar 5 milyon dolar harcadı.

ÜLKER Grubu, 5 yıldır destek verdiği “Herkes İçin Futbol”la bugüne kadar 220 bin çocuğa ulaşırken, projeye toplam 5 milyon dolar yatırdı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Ülker’in desteğiyle Sinop, Gümüşhane, Bolu ve Karabük Ovacık’ta hayata geçirilen TFF-Ülker Futbol Köyleri, 400 çocuğu ağırladı.

Spor üstünlüğünüz olacak

Gençler için yapılan yatırımların önemine dikkat çeken Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, çocuklara şöyle seslendi: “Bu tatil günlerinde zamanınızı, enerjinizi spora ayırdığınız için hepinizi tebrik ederim. Kışın da okulda aynı şekilde spora devam etmeli, sporu bir yaşam tarzı haline getirmelisiniz. Futbol benim de en çok sevdiğim sporlardan biri, sizin yaşlarınızdayken, bizim futbol ya da başka bir spor yapma konusunda çok imkanlarımız yoktu. Çok fazla tesis bulunmuyordu. Sokakta ya da boş arsalarda futbol oynamak da keyifliydi ama sizin tesislerinizi, imkanlarınızı görünce doğrusu çok özendim. Çok da memnun oldum. Bu arada hepinizi çok yetenekli buldum. Burada yaptığınız sporun, döktüğünüz terin gelecekteki hayatınıza çok büyük faydası olacağına inanıyorum. Gelecekte hayata atıldığınız zaman, burada öğrendiğiniz her bilgi çok işinize yarayacak. Spor yapmak her zaman sizin bir üstünlüğünüz olarak öne çıkacak.”

Çocuklarla yaptığı sohbetten ve tesisteki eğitim progr******* çok etkilendiğini belirten Murat Ülker, çocuklara yönelik projelere yatırım yapmayı çok önemsediklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Yıllardır futbol ve basketbolla sporun içinde yer alıyoruz, farklı projelerle de Türk sporunun geleceği olan çocuklara doğru mesajlarla ve çok yönlü eğitimlerle ulaşmaya çalışıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu ile bir araya gelerek, iyi sporseverler yetiştirmeye çabalıyoruz. 5 yıldır destek verdiğimiz Herkes İçin Futbol programıyla bugüne kadar 220 bini aşkın çocuğa ulaştık.”

500 bin lisanslı futbolcu

TFF-Ülker Futbol Köyleri gibi çocuk futbolu projeleri ile geleceğin futbolunu şekillendirdiklerini belirten TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan, “Sadece profesyonel futbola değil, grassroots ve futbolun diğer alt markalarına da büyük bütçe ayırıyoruz. 3 yılda 225 binden 500 bine çıkardığımız lisanslı futbolcu sayısını 1 milyona çıkartmayı hedefliyoruz. Ana sponsorlarımız, milli takımı desteklemenin yanı sıra futbolun gelişimi için kurduğumuz organizasyonlara, liglere de kaynak ayırıyor. Ülker’le 2007 yılından beri çocuk futbolunda çok güzel ve özel projelere imza attık. Birlikte geleceğin futbolunu şekillendiriyoruz” dedi.

Hürriyet

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri