"Hepsini Orta 1' e Almak Lazım"

Bezmi$h

Banned
772922_detay.jpg


Bahçeli'den "400 km" yanıtı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili bir düzenlemeye uzlaşma olması halinde destek verebileceklerini söyledi.
Devlet Bahçeli, Kağıthane'deki MHP İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Abdurrahman Başkan ve parti yöneticileri tarafından bina girişinde karşılanan Bahçeli, gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevapladı.

"DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİ MUHATAP ALACAĞIMIZ CÜMLELER DEĞİL"
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Türkiye'nin 400 kilometrelik sınırının PKK tarafından kontrol edildiği yönündeki iddialarının hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Bunların hepsini ortaokul birinci sınıfa almak lazım. Türkiye yüzölçümüne göre bir değerlendirme yapıp terörle mücadelede veya terör üzerindeki faaliyetlerinde sağlıklı bilgilerle hareket etmesinde yarar var. Bu cümleler muhatap alacağımız cümleler değildir." ifadelerini kullandı.

BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili teklif karşısında CHP'nin de tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin teklifinin hatırlaılması üzerine Bahçeli, "MHP, Türkiye gerçekleri konusunda samimi önerilerle, terörle mücadelede Türk milletinin ve devletinin başarı sağlamasını arzulamaktadır. Bu mücadeleyi sekteye sokacak, engelleyecek, buradan yararlanarak Türkiye'yi bölünme eşiğine getirecek davranışlar üzerinde siyasi kurumların ortak akılla hareket etmesinde yarar var. Şu an için terörle mücadele konusunda bazı milletvekillerinin teröristler ile sarmaş dolaş olması hem şehitlerimizin ruhlarını hem ailelerini hem de aziz milletimizi oldukça rahatsız etmektedir. Bununla ilgili bir tedbir olarak terörle mücadelenin esasında yer alması gereken bir görüşü Milliyetçi Hareket Partisi kamuoyuna sunmuştur. Bir öneri verdiği takdirde, bir anayasa değişikliğini öngören bir öneri olacağı için sahip olmuş olduğumuz milletvekili sayısı buna yeterli olmamaktadır. Dolayısıyla sorunu samimi ölçekte ele alırlarsa, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir uzlaşmaya vararak meselenin üzerine gitmesi halinde Milliyetçi Hareket Partisi de her türlü desteği ve kolaylığı sağlayacaktır." diye cevap verdi.

"BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLABİLİR"
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın genel başkanlığa adaylığını açıklamasıyla bir soruya cevap veren Bahçeli, ilk olarak partisinin 10. Büyük Kurultayı'nın 4 Kasım 2012 Pazar günü Ankara'da Yeni Arena Kapalı Spor Salonu'nda yapılacağını hatırlattı.
Bahçeli, "Bu toplantının ön çalışması olarak ilçe ve il kongrelerimiz tamamlanmak üzeredir. Zannediyorum eylül ayının 20'sine kadar kalan illerimiz de görevlerini yapmış olacak. Böylelikle 4 Kasım'a Milliyetçi Hareket Partisi 10. Büyük Kurultay için hazır hale gelecektir." dedi.
İlçe ve il kongrelerinin çok adaylı olarak gerçekleştiğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti: "Milliyetçi Hareket Partisi'ne yakışan güzellik ve olgunluk içerisinde kongreler uygulanmış, şimdi 10. Büyük Kurultay aşamasında ilçe ve il kongrelerinde var olan güzelliğin büyük kurultayımızda da devam edeceği inancındayım. O bakımdan birçok arkadaşımız genel başkanlık adaylığını düşünebilir. Bu onların en tabi demokratik hakkıdır. Eğer çok sayıda adayla bir kurultay yapıldığı vakit inanıyorum ki Türkiye'ye örnek teşkil edecek çok adaylı demokratik bir seçim gerçekleşir. Bu da hem Türkiye'ye hem demokrasimize hem de Milletçi Hareket Partimize yakışan bir durum olur."

"MHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ KAMP ZİYARETİNE KATILACAK"
Bir gazetecinin Hatay'da Suriyeli mültecilerin kaldığı Apaydın Kampı'na CHP milletvekillerinin alınmaması sonrasında Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyelerinin alınmasına izin çıktığını ancak CHP Genel Başkanı'nın milletvekillerine çağrıda bulunarak kampa girmemelerini istemesiyle ilgili olarak MHP'nin tutumunun ne olacağı yönündeki sorusuna Bahçeli, "CHP Genel Başkanı'nın kendi milletvekilleri üzerinde herhangi bir kararının uygulamasını istemesi, onun en tabi hakkıdır. Ancak Türkiye çok nazik bir süreçten geçmektedir. Daha önce de kampları ziyaret etme arzusu taşıyan bir siyasal kurum, eğer İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda üyeleri mevcutken komisyon da bu ziyaretlerde bir yarar görüyorsa, o zaman üyelerini göndermeme gibi bir davranışın Türkiye'nin bu nazik sürecinde, bunu uygun bulmadığımı ifade ederim. Milliyetçi Hareket Partisi'nin İnsan Hakları Komisyonunda, alt komisyonunda bulunan üyelerinden arkadaşlarımız katılacaklardır." şeklinde cevap verdi.

"SEÇİMLERDE TAHMİNLERİN ÜSTÜNDE BİR OY ALACAĞIZ"
Başbakan'ın bir araştırma şirketini referans göstererek MHP'nin oylarının düştüğü yönündeki açıklamaları ve 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili soruya ise Bahçeli, "Sayın Başbakan'ın değerlendirmesine söyleyecek sözümüz yok. Hangi araştırmadır, araştırma kurumu kime aittir, kamuoyu oluşturmak mıdır, kamuoyu araştırmak mıdır? Bunlar netleştirmeden böyle bir yorum üzerinden bir şey söylemeyi doğru bulmam. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi önümüzdeki mahalli idareler seçimlerinde ve milletvekilliği genel seçimlerinde herkesin tahminlerinin üstünde bir başarı ortaya koyacağı inancı içindeyim. Nitekim kısa bir İstanbul ziyaretimiz sırasında arkadaşlarımızın buradaki mevcudiyeti ve ilgisi bunun çok güzel bir işareti olarak görülmelidir. Bu azim ve kararlılık önümüzdeki günlerde de devam edecektir." şeklinde cevap verdi.

4+4+4 uygulamaları ile ilgili tartışmaların 66 ay kapsamında çocukların okula gönderilmesine ilişin bir durum olduğunu dile getiren Bahçeli şöyle devam etti: "Buraya eğitimde uzman olan arkadaşlarımız, kamuoyunda sivil toplum kuruluşları bu konudaki hassasiyetlerini sürekli vurgulamaktadır. Veliler bu konudaki hassasiyetlerini dile getirmektedir. Siyasi iktidara düşen bu insanların sesine de kulak verip daha sağlıklı bir eğitim sürecinin başlatılması olmalıdır."

"SEÇİMLERİN ÖNE ALINMASINI DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GETİRDİK"
Yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili soruya ise Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi diğer partilerden çok önce mahalli idareler seçimlerinin 2013 yılı içerisinde özellikle de ekim ayında yapılmasını önermiştir. Bunun da sebep olarak 2014 yılında hatırlayacağınız gibi 29 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri'nin 28 Ağustos 2014'te ise Cumhurbaşkanlığı seçimini zaruri kılmaktadır. Bu iki seçimin birbirine karışmaması, iki seçimle Türkiye daha yoğunluk kazanarak bazı sorunlarını derinleştirmemesi için mahalli idareler seçimlerinin 2013 Ekim ayına alınmasında yarar olacağı düşüncesi ile bu görüşümüzü ortaya koymuştur. Zannediyorum siyasi iktidar bu görüşü paylaşmaktadır. Ekim ayının başında TBMM açılır açılmaz konu partiler tarafından gündeme alınır ve Meclis'te temsil edilen partilerin grup başkanvekilleri bu konu üzerinde bir çalışma başlatırlarsa, ekim ayının ilk 15 gününe kadar seçimlerin 2013 yılı Ekim ayında yapılması yasalaştırılmış olur. Bu da Türkiye'yi rahatlatır. Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerine gölge düşürmez. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile belediye seçimlerinin karşılıklı istismarına son verir Türkiye daha istikrarlı ve sağlıklı bir ortamda olur düşüncesiyle hareket etmekteyiz." dedi.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst