Hepsi birbirinden üstün

'hayaL

Bayan Üye
Resûlullah Efendimiz “aleyhisselâm”, bir gece, Hazret-i Âişe validemiz ile baş başa otururken bir ara mübarek başını Hazret-i Âişe’nin “radıyAllahü anha” kucağına koyup, “Yıldızları” seyre koyuldu.
Hazret-i Âişe ise “Dolunayı” seyrediyordu.
Fakat Resûlullah Efendimizin nur cemâli, dolunaydan daha nurlu ve parlak göründü ...hazret-i Âişe’ye. Duygulanıp ağladı. Ve iki damla gözyaşı Efendimizin nur yüzüne damladı.
Efendimiz sordular:
- Sen ağlıyor musun yâ Âişe?
- Evet yâ ResûlAllah.
- Neden?
- Senin cemalini, dolunaydan daha parlak gördüm de ondan.
- Hiç şaşma yâ Âişe. Çünkü “Ay” ve “Güneş”in nûrunu da benim nûrumdan yarattı Hak teâlâ.
Bu defa Hazret-i Âişe sordu:
- Siz neye bakıyordunuz yâ ResûlAllah?
- Yıldızlara bakıyordum.
- Niçin?
- Eshâbımdan biri var ki, onun ibâdetleri yıldızlar adedince gökyüzüne yükseliyor. Bunu düşünüyordum.
Hazret-i Âişe; “Bu, babam olabilir” diye geçirdi içinden. Ve sordu:
- O kimdir yâ ResûlAllah?
Buyurdular ki:
- Ömer’dir. Ama onun sevapları, babanın sevapları yanında, denizde damla bile değildir.
BU SESLER NEDİR?
Mîrac’ta, Resulullah Efendimizle Cebrâil aleyhisselâm Arş-ı âlâ yanında bulunurken, Resûlullah takunya sesleri işitip;
- Bu sesler nedir? diye sordu.
Cebrâil aleyhisselâm;
- Bilâl’in takunya sesleridir yâ ResulAllah. O şu anda takunya ile evden çıktı. Mescide gidiyor, dedi.
İslâm âlimleri;
- Eshâb-ı kirâmın yüksekliğini işte buradan anlamalıdır, buyuruyorlar....

Abdüllatif Uyan

---> Hepsi birbirinden üstün

Merhaba.Biz bazen anlayamıyoruz.Konu,yaklaşım güzel.ama diyorum ki biz bundan ne çıkaralım?.Daha fazlamı çalışalım?Daha dürüst mü olalım?. o günkü kıyafetlerimi giyelim?.Çiftçimi olalım?. Ne yapalım?.biiz kendimizle nasıl bir bağlantı kuralım?.Nasıl bir ders çıkaralım?.Acaba hayal hanım bunu neden yazma ihtiyacı hissetti?.Birşeyler söylemek istiyorda acaba yüzümü tutmuyor?,Belkide kimseyi kırmadan söylemek istiyor.
Evet Hayal hanım ne anlamalıyız bu güzel yazıdan.Biz işin içinden çıkamadık,Bilal gibi bizlerde takunyamı giymeliyiz?.Gerçekten bilmiyorum.Yardım istiyorum lütfederseniz.

---> Hepsi birbirinden üstün

Merhaba.Biz bazen anlayamıyoruz.Konu,yaklaşım güzel.ama diyorum ki biz bundan ne çıkaralım?.Daha fazlamı çalışalım?Daha dürüst mü olalım?. o günkü kıyafetlerimi giyelim?.Çiftçimi olalım?. Ne yapalım?.biiz kendimizle nasıl bir bağlantı kuralım?.Nasıl bir ders çıkaralım?.Acaba hayal hanım bunu neden yazma ihtiyacı hissetti?.Birşeyler söylemek istiyorda acaba yüzümü tutmuyor?,Belkide kimseyi kırmadan söylemek istiyor.
Evet Hayal hanım ne anlamalıyız bu güzel yazıdan.Biz işin içinden çıkamadık,Bilal gibi bizlerde takunyamı giymeliyiz?.Gerçekten bilmiyorum.Yardım istiyorum lütfederseniz.

Sahabelerden her biri ayrı ayrı saygıya degerdir, hz ömerin namaza verdigi önem anlatılmış, takunyadan kasıt mescide gitmesidir yoksa sizde takunya giyin gezin degil, mescide gidin namaz kılın, isterseniz yalınayak gidin, marifet takunya da degil takunyayı giyen ayakta..bence bu yazıyı gayet iyi anladınız )

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri