Helal sana yiğidim

Bayan Taruz

Bayan Üye
Bu TÜRK yiğidini tanıyanınız varmı ?

MÜBARİZ İBRAHİMOV

19 Haziran 2010 tarihinde gece saat 23.30 civarında Mübariz İbrahimov kimseye haber vermeden, sadece “Şehit olursam üzülmeyin. Vatan sağolsun” diye bir mektup bırakarak tekbaşına 1km mayın döşeli sınırı aşarak, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin bulunduğu karakola baskın düzenler.
145 civarında Ermeni asker ve subayını öldürür. Bir o kadar yaralı vardır.
Ermeni destek kuvvetleri ile 5 saat, Ermeni silah ve mühimmatını kullanarak çarpışır…

Mübariz sabaha karşı Şehit olur.

Mübariz İbrahimov'un babası Ağakerim İbrahimov'un anlattıklarından:
"Olay günü sabah erken saatlerde beni telefonla aradılar.
Oğlumun eve gelip gelmediğini sordular. Hatta çok miktarda silah götürdüğünü ve araziden uzaklaştığını bildirdiler.
"Ben oğlumu tanırım, sınıra doğru gidin" dedim.
Daha sonra mektubunu bulmuşlar...

cvrh5.jpg

---> Helal sana yiğidim

Evet böyle yiğitlerimiz çok fazla. Peki neden böyle yapılmıyor derseniz?. Hesapsız kitapsız yapılan işler bazaen fayda yerine zararlı olabilir. Evet ben eminim,o elbisenin içindeki her delikanlı,çok yiğittir. Hemde nasıl. Türk askeri boşuna ünlenmemiştir.
İspatı ise çanakkalede,ATATÜRK'ün emri ile bir alayın tamamının şehit olması,en yakın örnek. Bir örnek daha verelim. Kıbrıs çıkartması sırasında,yediden yetmişe dağ taş gönülü askerle dolmuştu. Trafik ise haftalarca felç olmuştu. Hem de bütün türkiyede. Genelkurmay başkanı açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Vatandaş,sevk edilen askerleri,istasyonda,yol kenarlarında,Velhasıl hergördüğü yerde balla börekle beslemişti. Evlerde bu askerler için özel olarak yemekler hazırlanırdı.İnsanlar güçlerinin yettiği kadar, ceplerine para tıkıştırılırdı. Askerler almazlardı ama bu sefer azarlanırlardı,siz bizim evladımız değilmisiniz diye. Mecbur seslenmezlerdi. Daha neler neler verilirdi ama kısaca ancak bu kadar oluyor.Sağolsunlar,varolsunlar.bravo

Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri