Haytimda BÖyle Bİr Namaz Kilmadim...

lamazigo

Bayan Üye
HAYATIMDA BÖYLE BİR NAMAZ KILMADIM

Zahid zatlardan Hatem birgün Asım bin Yusuf’un yanına geldi,sohbetleri sırasında asım sordu;
-“Ya Hatem!Güzel namaz kılabiliyormusun?
Hatem cevap verdi:
-“Evet kılabiliyorum”
-“Nasıl namaz kılıyorsun?”
-Hatem cevap verir;
-Namaz vakti yaklaşınca kususuz bir şekilde abdest alıyorum,sonra namaz kılacağım yerde ayakta duruyorum.bütün uzuvlarım rahatlayınca Kabei Muazzemeyi kaşlarımın arasında ve Makam’ı gözlerimin karşısında görünceye kadar beklerim.sonra Allah’ü Teala’nın üzerimde olduğunu ve kalbimden gecenleri bildiğini düşünürüm.Ayaklarım sırat üstünde,cennet sagımda,cehennem solumda,Azrail Aleyhisselam’ın daarkamda oldugunu farzederim ve bu namazın dünyada kılacağım son namaz oldugunu kabul ederim.
Sonra Allah’ü Tealayı görür gibitekbir alıp,tevekkül ile kıraat edertevaazu ile Rukua eğilir ve tevaazu ile(yalvararak)secdeye kapanırım.sonra tam olarak oturur.Ümid ile “Et-Tahiyyat”okurum ve sünnete uygun olarak selam veririm.Sonra namazı ihlasla teslim eder ve korku ile ümit arasında namazdan kalkarım.
Sonrada sabra devam ederim…
-Ya Hatem sen böylemi namaz kılıyorsun?
-Evet otuz seneden beri böyle namaz kılarım.
Bunun üzerine Asım ağlama başladı ve;
-Hayatımda bunun gibi bir namaz kılmadım dedi…​

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri