Haylan Kabağı Reçeli (Gaziantep)

` GüLşah

Bayan Üye

Malzemesi

8 kişilik
1 kg taze haylan kabağı
Yeterince su
Yarım limoun suyu
8-10 adet karanfil
1 su bardağı antepfıstığı
1 çorba kaşığı bal
Şerbeti için:
1 litre su
İki buçuk kg şeker

Yapılışı

Kabakların tepelerini kesin. Gövdelerini kazıyın. Su dolu bir kapta bekletin. Beyaz bir renk aldığında rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Üzerini örtecek kadar su ile birlikte pişirin. Yumuşaymca ocaktan indirin. Soğuk su ekleyin. Bir süre beklettikten sonra elinizde sıkarak, suyunu süzün. Sonra üzerine soğuk su ekleyin. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Ayrı bir tencerede su ile şekeri kaynatın. Kabak rendesini ilave edin. Kısık ateşte çok hafif koyulaşana dek pişirin. Kıvamına geldiğinde yarım limonun suyunu, ikiye ayrılmış antepfıstıklarını, balı ve karanfilleri ekleyin. Kavanozlara doldurun.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst