5 kişilik
1 kg haylan kabağı
250 gram koyun kıyması
1 su bardağı dolmalık pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1 adet domates
3-4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kabakların tepelerini kesin. Dış kısmını bir bıçak yardımıyla kazıyın. Suyun içinde 1 saat bekletin. Sonra içlerini oyun. Kabuklarını tekrar kazıyın. Su dolu bir kapta tekrar 1 saat bekletin. Ayrı bir kapta 250 gram koyun kıymasını, bol suyla yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, domates ve biber salçasını, rendelenmiş soğanı ve domatesi, dövülmüş sarımsakları, 2 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Malzemeler özleşene dek yoğurum Sonra içlerini oyduğunuz kabakların içine doldurun. Kabakları tencereye dizin. Üzerine yeterince su ilave edin. Ağır ateşte kabaklar yumuşayana dek pişirin.
Not: Haylan kabağı bulamazsanız bu yemeği sakız kabağı ile hazırlayabilirsiniz.
1 kg haylan kabağı
250 gram koyun kıyması
1 su bardağı dolmalık pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1 adet domates
3-4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kabakların tepelerini kesin. Dış kısmını bir bıçak yardımıyla kazıyın. Suyun içinde 1 saat bekletin. Sonra içlerini oyun. Kabuklarını tekrar kazıyın. Su dolu bir kapta tekrar 1 saat bekletin. Ayrı bir kapta 250 gram koyun kıymasını, bol suyla yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, domates ve biber salçasını, rendelenmiş soğanı ve domatesi, dövülmüş sarımsakları, 2 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Malzemeler özleşene dek yoğurum Sonra içlerini oyduğunuz kabakların içine doldurun. Kabakları tencereye dizin. Üzerine yeterince su ilave edin. Ağır ateşte kabaklar yumuşayana dek pişirin.
Not: Haylan kabağı bulamazsanız bu yemeği sakız kabağı ile hazırlayabilirsiniz.