Haylan Kabağı Dolması (gaziantep)

İnci

1907
Prenses
5 kişilik
1 kg haylan kabağı
250 gram koyun kıyması
1 su bardağı dolmalık pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1 adet domates
3-4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Kabakların tepelerini kesin. Dış kısmını bir bıçak yardımıyla kazıyın. Suyun içinde 1 saat bekletin. Sonra içlerini oyun. Kabuklarını tekrar kazıyın. Su dolu bir kapta tekrar 1 saat bekletin. Ayrı bir kapta 250 gram koyun kıymasını, bol suyla yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, domates ve biber salçasını, rendelenmiş soğanı ve domatesi, dövülmüş sarımsakları, 2 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Malzemeler özleşene dek yoğurum Sonra içlerini oyduğunuz kabakların içine doldurun. Kabakları tencereye dizin. Üzerine yeterince su ilave edin. Ağır ateşte kabaklar yumuşayana dek pişirin.

Not: Haylan kabağı bulamazsanız bu yemeği sakız kabağı ile hazırlayabilirsiniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst