Hayal: Hapisteyken BBP bana para verdi

$owaLyé

Kayıtlı Üye

BBP'den yardım
Hayal, cezaevinde kaldığı süre içinde Yaşar Cihan (BBP İl Başkanı) isimli bir kişiden ailesi aracılığıyla 1000 YTL yardım aldığını söylüyor. Yine Yasin Egemen ve Halis Egemen (BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi) isimli iki kişinin de kendisine giyecek ve yiyecek yardımında bulunduğu belirtiyor. Ancak Tuncel'in kendisini cezaevinde ziyaret etmediğini, sadece duruşmalardan sonra cezaevi aracına bindirilirken el salladığını ileri sürüyor.

2006'daysa Çeçenistan Genelkurmay 2. Başkanı Yakup Megomedenov'un Trabzon'u ziyareti sırasında Tuncel'in bu kişiyi BBP yetkilileriyle tanıştırdığı ve para yardımında bulunduklarını anlatıyor.

'MİT' iddiası
Ayrıca bir başka önemli iddia daha var. Buna göre de 2006'da Tuncel, Hayal'i London Palas'ta 40-45 yaşlarında Akçaabatlı olduğunu söyleyen biriyle tanıştırdı. Ve bu kişinin MİT mensubu olduğunu, Yargıtay'da bulunan McDonald's davasıyla ilgili olarak kendilerine yardım edebileceğini söyledi. İddiaya göre bu kişi de dosya numarasını istedi ve yardım edebileceğini ifade etti.

BBP bağlantıyı hep reddetmişti
Yasin Hayal'in ifadesinde kendisine 1000 YTL verdiğini ileri sürdüğü Yaşar Cihan BBP'nin Trabzon İl Başkanı. Yaşar Cihan'ın adı ilk olarak Yasin Hayal'in avukatlık ücretini ödediği iddiasıyla duyulmuştu. McDonalds'ın bombalanması nedeniyle yargılanan Yasin Hayal'in avukatı açıklama yapmazken Yaşar Cihan avukatlık ücretini ödediğini hatırlamadığını söylemişti.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri