Hayal gücününü zorlayıp yazdı: 'Eve Dönüş'

' Kontes..

Bayan Üye
Hayal gücününü zorlayıp yazdı: 'Eve Dönüş'

Gazeteci-yazar Hekimoğlu Süleyman Özcan'ın "Hayal gücümü zorlayarak yazdım" dediği ''Eve Dönüş'' adlı kitabı, Akis Kitaptan çıktı.

846420110822024016392.jpg

AA muhabirine açıklama yapan Özcan, 6. kitabını yayınlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Özcan, Türk milletinin ön yargılı olduğunu belirterek, kitabının piyasaya sunulmadan, ismi nedeniyle bazı sosyal paylaşım sitelerinde Türk ve Kürt milleti tarafından eleştirildiğini, ancak kitabının içeriğinin bununla ilgili olmadığını söyledi.

Türkiye'de okuma oranını yüzde 4.5, televizyon izleme oranın da yüzde 95.5 olduğunu aktaran Özcan, ''Durum böyle olunca biz de bu tür olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu ön yargılar da Türkiye'de sanat yapmayı engelliyor. Örneğin ben bugün Orhan Pamuk'un neden yurt dışına gittiğini, Ahmet Kaya'nın Türkiye'yi neden terk ettiğini ya da Türk kültürünü dünyaya tanıtan Fethullah Gülen'in neden Türkiye'ye gelmediğini daha iyi anlıyorum'' dedi.

Hekimoğlu Süleyman Özcan, kitabın 7 yıllık bir hazırlık sürecinin ardından piyasa çıktığını ifade ederek, ''Kitapta, hayal gücümün sınırlarını zorladım. Ben daha emekleme aşamasındayım. Bir Cahit Sıtkı Tarancı, Halide Edip Adıvar, Reşat Nuri Güntekin olmak kolay değil. Ben de iki-üç yılda bir bir kitap yazmaya gayret ediyorum'' şeklinde konuştu.

Kitabında, Antalya'da bir kanyona düşen bir kişinin hikayesinin anlatıldığını dile getiren Özcan, şöyle devam etti: ''Bir süre sonra bu kanyona bir genç daha düşüyor. Daha önce düşen kişi bu gencin hayatını kurtarıyor. Sonra da ikisinin oradan kurtulma mücadelesi başlıyor. Bu mücadelelerinde onlara annesi Rum, babası Alman bir balıkçı yardım ediyor. Böylelikle kitabımda yabancılarla Türklerin kaynaşmasını, insanların birbirlerine yardım etmesi için aynı dilden ve aynı ırktan olması gerekmediğini vurgulamak istedim.''

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri