Havuçlu ve Patatesli Bezelye Yemeği

İnci

1907
Prenses
(4-5 kişilik)
Malzeme Listesi:
Yarım kilo bezelye
2 adet orta boy havuç
2 adet orta büyüklükte patates
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
tuz
Yapılışı:

Soğanı rendeleyip zeytinyağında 1-2 dakika kavurun ve kare doğranmış havuçları ilave edin. Soğanlar hafif pembeleştikten sonra salçayı koyun. Bezelye ve patatesi ilave edin.Azar azar suyu dökerken bir yandan da karıştırarak salçanın iyice dağılmasını sağlayın.Suyun tamamını dökün, Tuzunu atın ve sebzeler yumuşayıp pişene kadar kapağı kapalı olarak pişirin.

Beraberinde tereyağlı pilav ile harika oluyor.

Not: Vermiş olduğum su miktarı az gelecek olurda sıcak su ile ilave yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst